Χόντρο δούλεμα στον Πούτιν - Μόλις έπεσε η Παλμύρα, άρχισε αμέσως η επιχείρηση της Ράκκα

Στρατής Μαζίδης

Εντελώς "συμπτωματικά" άρχισε την Κυριακή η δεύτερη φάση της επιχείρησης "Euphrates Wrath" ενάντια στην ISIS από τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με  τελικό στόχο την κατάληψη της Ράκκα και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Η επιχείρηση που είχε σταματήσει, επανεκκίνησε εκ νέου χθες όταν διασφαλίστηκε η πτώση της Παλμύρα στα χέρια της ISIS.

Οι SDF πήρε τον έλεγχο πολλών χωριών στη Δυτική Ράκκα σε μια περιοχή με διαστάσεις περίπου 8 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Κούρδοι πέτυχαν την κατάληψη επιπλέον έξι χωριών (Merwaniya, Krajah, Hamer Saghir, Hamer Kabir, Qerefdan και Draniya) στη δυτική Ράκκα.

Η επιχείρηση μετακόμισης - τεμαχισμού της Συρίας εξελίσσεται ομαλά για τις ΗΠΑ. Κατεβάζουν τους Κούρδους μέχρι τη Ράκκα. Μετακινουν από τη Ράκκα την ISIS σε Ντέιρ Εζόρ και Παλμύρα.

Το μόνο εμπόδιο είναι η σθεναρή παρουσία του συριακού στρατού σε τμήμα του Ντέιρ Εζόρ αλλά και σε Χάσακα-Καμισλί στο βορρά.

Αν δεν υπάρχει μυστική συμφωνία με τη Μόσχα, τότε πολύ απλά οι Ρώσοι πιάστηκαν στον ύπνο. Να δούμε τώρα που ξύπνησαν (;) τι θα κάνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail