Η Τουρκία θα ξεχρεώσει μέχρι τελευταίας ρανίδος το αθώο χυμένο αίμα - Οι πληρωμές ήδη ξεκίνησαν!

Του Στρατή Μαζίδη

Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις, αναφέρει το Ευαγγέλιο. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνει είναι να μαχαιρώνει τους πάντες και τα πάντα.

Με έναν πάλαι ποτέ συμπαθή Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και νυν ημιπαράφρονα σουλτάνο, έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και αρκετούς λογαριασμούς.

Συρία - Τρομοκρατία

Τα δεινά για την Τουρκία ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ πριν λίγα χρόνια να αποδεκατισθεί η Συρία. Ο αδερφός Μπασάρ αλ Ασαντ έγινε σε μια νύχτα ο αδίστακτος δικτάτορας που πρέπει να φύγει (Assad must go) για να πάρουμε κι εμείς το κάτι τις μας στην περιοχή.

Ως εκ τούτου η Τουρκία μετετράπη σε μια χώρα-τράνζιτ για όποιον αποτυχημένο κατσαπλιά της οικουμένης ήθελε να πάει να βιάσει, να κλέψει, να αρπάξει, να σκοτώσει.

Μόνο που οι αγράμματοι μακελάρηδες με τα captagon εξοπλίζονταν, εκπαιδεύονταν, νοσηλεύονταν και υποστηρίζονταν από την Τουρκία.

Κι αν κάποιες φράξιες είναι απόλυτα ελεγχόμενες για την Αγκυρα, το ISIS ξέφυγε από τον έλεγχο, αν ελεγχόταν και ποτέ αφού πίσω από αυτό φαίνεται ότι βρίσκονται οι ΗΠΑ ή τουλάχιστον το χειραγωγούν αποτελεσματικά. 

Ήδη όμως η ISIS χτυπά την Τουρκία (είτε από μόνη είτε με χειραγώγηση) τόσο εντός συνόρων με διάφορα τρομοκρατικά χτυπήματα καθώς πολλά μέλη της είναι Τούρκοι, όσο και εκτός στο βάλτο της Συρίας. Ένας μόνο αναλώσιμος βομβιστής αυτοκτονίας ήταν αρκετός για να καταστρέψει 10 τεθωρακισμένα άρματα μάχης και να σκοτώσει παραπάνω από 20 Τούρκους στρατιώτες στην Αλ-Μπάμπ.

Κούρδοι

Εντελώς ξαφνικά ο πάλαι ποτέ μετριοπαθής Ερντογάν ανακάλυψε ότι πρέπει να ξεκινήσει αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία. Επί της ουσίας κήρυξε πόλεμο. Με το πυροβολικό του όχι απλά ισοπέδωσε, αλλά εξαφάνισε ολόκληρες πόλεις από το χάρτη. Εδώ βέβαια κανείς δεν τόλμησε να πει "Erdogan must go".

Ωστόσο το σκληροτράχηλο PKK σε τακτική βάση με τις επιθέσεις του στην περιοχή, εκτός του ότι αποδεικνύει στην πράξη πως δεν υφίσταται τουρκική κυριαρχία στις νοτιοανατολικές επαρχίες κόβει συχνά εξοφλημένο γραμμάτιο αίματος Τούρκων στρατιωτών είτε με ρουκέτες από το πουθενά είτε με φυτεμένα εκρηκτικά σε οδικούς άξονες που τινάζονται όταν περνά κάποια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

Παρακράτος - Ερντογάν

Εκτός όμως των παραπάνω υπάρχει και το παρακράτος. Ποια είναι αυτά τα βολικά "Γεράκια της επανάστασης του Κουρδιστάν" που χτύπησαν στο Μπεσικτάς της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο; Είναι η ίδια βολική οργάνωση που είχε χτυπήσει στην Αγκυρα σε ένα σημείο όπου σύμφωνα με μαρτυρία γνωστής μου ξεναγού στην περιοχή δεν μπορείς ούτε χαρτάκι να ρίξεις στα σκουπίδια δίχως να γίνει αντιληπτό. Πόσο μάλλον να παρκάρεις παγιδευμένο όχημα. Και αυτές όμως οι επιθέσεις, όπως και των παραπάνω επιφέρουν αίμα και θάνατο αθώων ανθρώπων.

Μαζί όμως με το παρακράτος είναι και ο ίδιος ο Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είτε έστησε είτε αντελήφθη στην πορεία και χειραγώγησε ένα ολόκληρο πραξικόπημα, σκοτώνοντας κόσμο, διώκοντας δεκάδες χιλιάδες, φυλακίζοντας, βασανίζοντας, εξουδετερώνοντας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η Τουρκία με τις επιλογές και τις αποφάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της είτε σε επίπεδο ευρύτερο διεθνές γεωπολιτικό στη Μέση Ανατολή, είτε σε επίπεδο εσωτερικής εδαφικής απόλυτης κυριαρχίας (κουρδικό), είτε σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής ηγεμονίας έχει ανοίξει έναν τεράστιο κύκλο - χρέος αίματος. Τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει να καταβάλλει τις τακτικές πληρωμές. Έρχονται και άλλες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail