Ραγδαίες εξελίξεις - Η Μόσχα δείχνει τις ΗΠΑ πίσω από φονικό χτύπημα στο Χαλέπι

© Lizzie Phelan / Twitter
Στρατής Μαζίδης

Για καλά σχεδιασμένο δολοφονικό χτύπημα των τρομοκρατών με άνωθεν βοήθεια στο ρωσικό κινητό νοσοκομείο στο Χαλέπι κάνει λόγο η Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο γιατρών, ενώ ένας ακόμη, παιδίατρος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας καλεί τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν την επίθεση.

Η επίθεση στο κινητό νοσοκομείο έγινε μετάξυ 1220-1230 χθες τοπική ώρα, η οποία ήταν και η ώρα υποδοχής ασθενών, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά ενώ ορισμένοι κάτοικοι που προσέρχονταν για ιατρικό ραντεβού τραυματίστηκαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Ζητάμε η διεθνής κοινότητα, καθώς και η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, η Ερυθρς Ημισέληνος, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), και άλλοι διεθνείς οργανισμοί να καταδικάσουν σθεναρά αυτή την εκούσια εκτέλεση των ρώσων στρατιωτικών γιατρών την ώρα που τελούσαν το καθήκον τους περιθάλπτοντας τους κατοίκους του Χαλεπίου" ανέφερε ο Konashenkov προσθέτοντας ότι το έγκλημα θα πρέπει να διερευνηθεί, και πως όλοι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

"Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στον τομέα της υγείας και άλλων μη στρατιωτικών υποδομών σε όλη την πόλη του Χαλεπίου δείχνει πως όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία απέτυχαν να σεβαστούν και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους του τομέα της υγείας, τους ασθενείς και τα νοσοκομεία, καθώς και να γίνει διάκριση μεταξύ αυτών και στρατιωτικών στόχων" αναφέρει η δήλωση του Ερυθρού Σταυρού στο RT σημειώνοντας πως υποδομές υγείας, ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και τραυματίες προστατεύονται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (ΔΑΔ).

Ωστόσο ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία δήλωσε στους δημοσιογράφους
πως «το νοσοκομείο ήταν μακριά από την πρώτη γραμμή και τώρα έχει καταστραφεί ολοσχερώς» συμπληρώνοντας πως ήταν σε ανοικτό χώρο και με σαφέστατα διακριτικά. Ο Savchenko αναφέρει πως ο χωρός φαινόταν από μακριά ότι είναι νοσοκομείο και ότι οι ισλαμιστές εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να χτυπήσουν περιφρονώντας τους διεθνείς κανονισμούς του ανθρωπιστικού δικαίου που απαγορεύει το βομβαρδισμό των νοσοκομείων.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας αποδίδει την ευθύνη για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στους «τρομοκράτες και τους προστάτες τους, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βομβαρδισμός διεξήχθη από μαχητές της "αντιπολίτευσης. Η Μόσχα καταλαβαίνει ποιος έδωσε στους Σύριους αντάρτες τις συντεταγμένες του ρωσικού νοσοκομείου ακριβώς την στιγμή, όταν άρχισε να λειτουργεί» δήλωσε ο Konashenkov.

«Η πλήρης ευθύνη για τη δολοφονία και τον τραυματισμό του νοσηλευτικού προσωπικού μας, οι οποίοι θεράπευαν τα παιδιά στο Χαλέπι, δεν έγκειται μόνο στους πραγματικούς δράστες δηλαδή τους μαχητές της "αντιπολίτευσης". Το αίμα του στρατιωτικού μας προσωπικού βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που διέταξαν το χτύπημα ... [σχετικά με τα χέρια] τους προστάτες των τρομοκρατών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και άλλους φίλους των τρομοκρατών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail