Άσαντ: οι Σύριοι δε θα ανεχθούμε τις εταιρείες όσων μας χτύπησαν

Freepen.gr - Στη μεγάλη επερχόμενη καμπή του πολέμου, την αντίσταση του συριακού λαού αλλά και το ρόλο της Μόσχας στάθηκε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Al-Watan.

Ο Ασαντ υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει "κάνει ποτέ προσπάθειες για να επιβάλει τις αποφάσεις της για τη Συρία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ιστορίας των διμερών σχέσεων των δύο κρατών» συμπληρώνοντας πως «η πολιτική της Μόσχας βασίζεται στο σεβασμό των αρχών της εθνικής κυριαρχίας και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών».

Ο Σύριος Πρόεδρος ανέφερε πως:

«Επιδιώκουμε την ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία. Καλέσαμε ρωσικές εταιρείες πριν και μετά την έναρξη της κρίσης να επενδύσουν στη Συρία» προσθέτοντας όμως ότι:

«Δε νομίζω ο λαός της Συρίας να αποδεχθεί τη συμμετοχή εταιρειών από εχθρικά κράτη στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση της συριακής οικονομίας».

Όσον αφορά τη ρωσική πολεμική εμπλοκή ο Ασαντ δηλώνει πως:

«Η Ρωσία διεξάγει έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όχι μόνο για χάρη της Συρίας. Είναι ο πόλεμος προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και του υπόλοιπου κόσμου».

Επίσης ο Ασαντ στάθηκε στη σημασία της μάχης του Χαλεπίου:

«Η απελευθέρωση του Χαλεπίου θα σημάνει την αποτυχία του σχεδίου των περιφερειακών δυνάμεων και της Δύσης κατά της Συρίας».

Ο Σύριος Πρόεδρος υποστήριξε πως ο Ερντογάν είχε βασίσει όλες του τις ελπίδες στο Χαλέπι ενώ η επερχόμενη νίκη στο πάλαι ποτέ οικονομικό κέντρο της χώρας αλλά και τη Χομς είναι καθοριστικές για την έκβαση του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail