Γράφουν Ιστορία στο Χαλέπι - Στο Κάστρο από την Πύλη ο Στρατός - Ασαντ: Τα σχέδια Δύσης-Τουρκίας απέτυχαν!

Στρατής Μαζίδης

Ταχύτατες οι εξελίξεις πλέον στη μάχη του Χαλεπίου καθώς πλέον ο Συριακός Στρατός, η Χεζμπολάχ, τα Γεράκια της Ερήμου, οι Λαϊκές Δυνάμεις και η Λιβα αλ Κουντς έχουν απελευθερώσει περισσότερο από το 80% του μέχρι πριν λίγες εβδομάδες κατεχόμενου ανατολικού τμήματος της πόλης.

Θεωρήθηκε δε ιστορική η στιγμή που οι δυνάμεις από την ανατολική πλευρά εισήλθαν στο ιστορικό Κάστρο της πόλης από την κεντρική πύλη για να συναντηθούν με τους συντρόφους τους.

Οι τζιχαντιστές έχουν πλέον περιοριστεί στις γειτονιές al-Kalasa, Bostan al-Qasr (Bustan al-Kaser), al-Ansari, al-Mash'had, al-Sukri, al-Salehin, Karam al-Da'ada, al-Nezha και ένα μικρό μέρος του  Sheikh Saeed.


Η εξέλιξη είναι πλέον τέτοια ώστε είχαμε δηλώσεις του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ο οποίος χαρακτήρισε την επερχόμενη νίκη στο Χαλέπι ως βαρόμετρο για την έκβαση του πολέμου σύμφωνα με την Al-Watan. Συμπλήρωσε ακόμη πως τα εξωτερικά σχέδια της Δύσης καθώς επίσης οι ελπίδες του Ταγίπ Ερντογάν τελειώνουν στο Χαλέπι. Το Χαλέπι ήταν η τελευταία τους ελπίδα δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ασαντ μετά την ήττα των τρομοκρατών και στη Χομς.

Ο Ασαντ δήλωσε επίσης πως το πηδάλιο της Τουρκίας κρατά ένας τρελός ενώ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία βοηθά δίχως κανένα τίμημα και πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας στη Συρία γίνεται για όλη την ανθρωπότητα.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην εκλογή Τραμπ λέγοντας ότι θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη αν μπορεί να κατευθύνει όλες τις δυνάμεις και τα ρεύματα στις ΗΠΑ προς την καταπολέμηση της ISIS.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η δυνατότητα αμνηστείας που παρέχει ο Ασαντ, έχει διχάσει τους ισλαμιστές καθώς οι εκ Συρίας επιθυμούν να παραδώσουν τα όπλα τους σε αντίθεση με τους ξένους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail