«Μα κ.Πρόεδρε οι Τούρκοι χτύπησαν την Κω κι αποβιβάζονται στη Σάμο! - Σας είπα, είναι για εσωτερική κατανάλωση!»

Του Στρατή Μαζίδη

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί συνολικά τη Συνθήκη της Λωζάννης έχοντας πραγματοποιήσει εισβολή στη βόρεια Συρία, θέλοντας να μπει και στο Ιράκ (όπου δεν την αφήνουν) και κάνοντας λόγο για Θράκη, Αιγαίο αλλά και Κύπρο, μας συνίσταται να μην ανησυχούμε.

Γιατί; Λόγω εσωτερικής κατανάλωσης.

Ο Ερντογάν δηλαδή εξοπλίζεται συνέχεια, πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Τουρκίας, αμφισβητεί τα πάντα, χρησιμοποιεί τον Εντι Ράμα από το βαλκανικό βορρά για το πολιτικό του ακροατήριο!

Φανταστείτε δηλαδή να ήθελε - σύμφωνα με την άποψη αυτή - πραγματικά να χτυπήσει την Ελλάδα.

Η Τουρκία θα χτυπήσει. Δεν αγοράζει κανείς επιθετικά όπλα αν δεν προτίθεται ή έστω σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει. Το πότε δεν μπορούμε να ξέρουμε. Κάθεται με την στέκα στο μπιλιάρδο, βλέπει τις μπάλες, τις τρύπες και προετοιμάζεται. Θα κάνει την κίνησή της όταν θα είναι απολύτως βέβαιη ότι θα πάρει αυτό που έχει στο νου της.

Εμείς ενδιάμεσα (αλλά μπορεί και την κρίσιμη στιγμή) θα μιλάμε για εσωτερική κατανάλωση και διεθνές δίκαιο, που ουδέποτε εφαρμόστηκε στην περίπτωσή μας. Ας κουβεντιάσουμε όμως και το γιατί αφήσαμε τη χώρα απροστάτευτη αμυντικά ενώ βλέπαμε τις κινήσεις των απέναντι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail