Η Τουρκία στέλνει 300 επίλεκτους καταδρομείς στα δόντια των Κούρδων της Συρίας

Freepen.gr - Έως και 300 ελίτ Τούρκοι καταδρομείς θα εισέλθουν στη Συρία για να πολεμήσουν θεωρητικά τους τρομοκράτες της ISIS αλλά ουσιαστικά τους Κούρδους και τις υπό αυτούς ελεγχόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ενώ θα υποστηρίξουν τους ισλαμιστές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και άλλους εξτρεμιστές που στηρίζονται από την Αγκυρα, σύμφωνα με το Anadolu News.

Οι κομάντος θα προέλθουν από την 11η Ταξιαρχία Διοίκησης ενώ το anadolu αναφέρει πως έχουν ήδη μεταδεί στο  Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τσαρντάκ στη Δυτική Τουρκία.

Η Τουρκία προχώρησε σε εισβολή στη Συρία στις 24 Αυγούστου με το πρόσχημα της καταπολέμησης της ISIS αλλά στην ουσία βαδίζει εναντίον των Κούρδων και της αποκοπής του λεγόμενου κουρδικού διαδρόμου στο συριακό βορρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail