Υπερηχητικοί πύραυλοι από τα Tupolev θα τρυπάνε τις εχθρικές αεράμυνες

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει αρχίσει τις δοκιμές νέων υπερυπερηχητικών πυραύλων για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας.

Ρωσικό Tu-22M3 (ή Μ) μεγάλης εμβέλειας εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο, που θα μπορούσε να πετάξει μέχρι και πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου. Σύμφωνα με την lenta.ru, οι δοκιμές των όπλων αυτών θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια και η υιοθέτησή τους αναμένεται περίπου το 2020-2021.

Τον Αύγουστο του 2016 ο Boris Obnosov, γενικός διευθυντής της Tactical Missile Systems Corporation  Μπόρις Obnosov δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν βέβαιος πως η Ρωσία θα μπορούσε να εισάγει επιχειρησιακά υπερηχητικούς πυραύλους ικανούς να αναπτύξουν ταχύτητες μεταξύ Mach 6 και Mach 7 μέχρι το έτος 2020.

Ο Obnosov τόνισε ότι τα εν λόγω όπλα θα αποδυνάμωναν σημαντικά τη δυνατότητα της αντιπυραυλικής άμυνας του εχθρο: «Είναι φανερό ότι με τέτοιες ταχύτητες - όταν οι πύραυλοι θα είναι σε θέση να πετούν μέσα από την ατμόσφαιρα με ταχύτητες 7-12 φορές την ταχύτητα του ήχου, όλα τα συστήματα άμυνας [αέρα] θα αποδυναμωθούν σημαντικά."

Η τεχνική γνώση για τα υπερηχητικά όπλα χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή.

Ωστόσο, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ όλα τα ερευνητικά προγράμματα εγκαταλείφθηκαν στη δεκαετία του 1990 και τα χρήματα για την ανάπτυξη του νέου όπλου άρχισαν να ρέουν μερικά χρόνια νωρίτερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail