Θερμή επαφή στη Θάλασσα της Ιαπωνίας - Γιαπωνέζικα μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά Tupolev 142

Στρατής Μαζίδης

Θερμή επαφή σημειώθηκε πολύ κοντά στον ιαπωνικό εναέριο χώρο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ανάμεσα σε γιαπωνέζικα μαχητικά αεροσκάφη και δύο ρωσικά Tu-142 θαλάσσιας αναγνώρισης και ανθυποβρυχιακού πολέμου σύμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Αξιωματούχοι αναφέρουν πως το περιστατικό που σχετίζεται με τα Tu-142 έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιαπωνίας εστάλησαν δύο γιαπωνέζικα μαχητικά για να αναχαιτίσουν τα Tu-142.

Το Tu-142μ είναι ένα αντι-υποβρύχιο μεγάλου βεληνεκούς / αναγνωριστικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε από το γραφείο Tupolev και παράγεται από την Kuibyshev Aviation and Taganrog Machinery. 

Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες σε ναυμαχίες. Μπορεί να αναπτυχθεί κυρίως σε επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου, θαλάσσιας αναγνώρισης και περιπολίες μεγάλης ακτίνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail