Κολασμένη νύχτα από τα Sukhoi στο νοτιοδυτικό Χαλέπι - Οι ισλαμιστές είτε δεν έκλεισαν μάτι είτε τα έκλεισαν για πάντα

Freepen.gr - Οι ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh (Στρατός της Κατάκτησης) είτε δεν έκλεισαν μάτι χθες βράδυ είτε τα έκλεισαν για πάντα εξαιτίας των σφοδρών αεροπορικών επιδρομών της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου.

Οι ρωσικές επιθέσεις ξεκίνησαν το σούρουπο της Τρίτης σρυροκοπώντας πολλά χωριά που ελέγχουν οι ισλαμιστές στο νοτιοδυτικό Χαλέπι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλά μέλη της Jaysh Al-Fateh και διαταράσσοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού τους.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του αραβικού Al-Masdar, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στοχεύουν ειδικά τα χωριά γύρω από τα βουνά Al-Hos, όπου παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση τζιχαντιστών ανταρτών από διάφορες φατρίες της Jaysh Αλ-Φατέχ.

Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές πάνω από την νοτιοδυτική επαρχία, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στόχευσε τις γραμμές ανεφοδιασμού της οργάνωσης από την πόλη Saraqib στο Ιντλίμπ της έως το Kham Touman στο νότιο Χαλέπι.

Ένα θετικό στοιχείο για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς είναι πως οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από την ελάχιστη έως μηδενική παρουσία αμάχων.

Παρατηρώντας τον παρακάτω πολεμικό χάρτη των τελευταίων 24ωρων παρατηρούμε τρια σημαντικά χαρακτηριστικά:

1. Ραγδαία αύξηση της ρωσικής πολεμικής δραστηριότητας

2. Περιορισμό των δραστηριότητων των ισλαμιστικών ομάδων που βρίσκονται πλέον σε φάση άμυνας

3. Το προπύργιο του Ιντλέμπ μπαίνει στο στόχαστρο των επιθέσεων

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail