Ο εκβιασμός στα...κόκκινα!

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου
Σε «μητέρα των μαχών» για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξελίσσεται στο παρασκήνιο -μεταξύ Φρανκφούρτης, Βρυξελλών και Αθήνας- η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν το τραπεζικό σύστημα, με αιχμή την υιοθέτηση από την κυβέρνηση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι τα «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή οι νομοθετικές -επώδυνες πολιτικά ορισμένες εξ αυτών- αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι αν δεν εφαρμοστούν, τότε η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί σε αυτό.

Το ζήτημα είναι κρίσιμης σημασίας και πηγές με γνώση του θέματος υπογραμμίζουν στην «R» ότι στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί χαμηλά σε σχέση με τα άλλα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, σε μία προσπάθεια να μην προκληθεί αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο, η οποία θα απομακρύνει το ενδιαφέρον των ξένων funds που στοχεύουν στη διαχείριση και αγορά «κόκκινων» δανείων, αλλά και των υφιστάμενων ξένων μετόχων των ελληνικών τραπεζών.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews


                      

real.gr

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...