Ξεφεύγει η κατάσταση στην Τουρκία - Προφυλακίσθηκαν οι ηγέτες του φιλοκουρδικού HDP - Νεκρική σιγή στην Ελλάδα

Freepen.gr - Ξεφεύγει πλέον η κατάσταση στην Τουρκία ενώ επαληθεύεται η πρόβλεψή μας από πέρυσι στη Freepen.gr όταν σημειώναμε πως στόχος της Αγκυρας είναι η ποινική δίωξη και φυλάκιση των στελεχών του HDP.

Μετά τις συλλήψεις, οι τουρκικές αρχές διέταξαν την προφυλάκιση των συμπροέδρων του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Φυσικά το τι είδους δική θα γίνει, είναι άγνωστο.

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπκιρ αποφάσισε την προφυλάκιση όχι μόνο των δύο ηγετών του HDP αλλά και των υπολοίπων βουλευτών που τελούσαν υπό κράτηση από χθες βράδυ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τουρκικές μεθοδεύσεις κι ενώ ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είχε βρέθει πριν λίγες ημέρες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail