Άλλο η Δραχμή και άλλο το Geuro - Το διπλό νόμισμα είναι χειρότερο από την παραμονή στο ευρώ

ΑΛΛΟ Η ΔΡΑΧΜΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ GEURO: ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ - Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ!!!

Γιώργος Αδαλής

Ημουν είμαι και θα είμαι ΚΑΤΑ της υιοθέτησης του διπλού νομίσματος που κάποιοι ήγη το αποκαλούν GEURGO! Αντίθετα έχω εκφράσει από τον Μάρτιο του 2010, την άποψή μου ως οικονομολόγου υπέρ της επιστροφής σε ένα Εθνικό νόμισμα! Κάποιοι φίλοι μου λοιπόν μου ζήτησαν να επιχειρηματολογήσω υπέρ του διπλού νομίσματος, πιστεύοντας προφανώς ότι είμαι υπέρ μιας τέτοιας λύσεως!

Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάτι που θεωρώ σημαντικό!
Υπάρχουν τρεις απόψεις ανάμεσα στους οικονομολόγους!

Α. Η κρατούσα δηλαδή η παραμονή στο Ευρώ

Β. Η αιρετική, που είναι η άμεση αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ και επιστροφή σε ένα Εθνικό νόμισμα (νέα δραχμή)

Γ. Η υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος! Ευρώ έξω "δραχμή" μέσα!

Ξεκαθαρίζω λοιπόν με αφορμή τις ερωτήσεις σας για τον νέο υπουργό οικονομικών, τον εξ Αμερικής ορμώμενο καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου, λάτρη της θεωρίας του διπλού νομίσματος!

Παραμένω ως οικονομολόγος πιστός στην θεωρία , τις αναλύσεις και τις μελέτες μου, ότι η πλέον γρήγορη έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί με την υιοθέτηση ενός νέου Εθνικού νομίσματος (καλό θα είναι να ονομαστεί δραχμή), το οποίο θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένο από τους πίνακες συναλλαγματικών ισοτιμιών έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να κερδοσκοπήσει ! Ενα νόμισμα που θα επέλθει στην οικονομία, όπως ακριβώς ήρθε και το ευρώ! Φανερά και όχι με σαλτμπαγκισμούς! Η συναλλαγματική ισοτιμία της πρώτης μέρας κυκλοφορίας του, δεν μπορεί να είναι άλλη παρά 1 προς 1 !

Ολα αυτά τα έχω αναπτύξει πολύ νωρίς σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μου και δεν αλλάζω στάση στο θέμα βάζοντας μόνο μία ρήτρα! Την μετάβαση αυτή να ΜΗΝ την διαχειριστούν τα ίδια τραπεζικά πρόσωπα του Σημίτη, που διέλυσαν την χώρα αλλά έμπειροι οικονομολόγοι και πολιτικοί που δεν έλαβαν μέρος στο πάρτι του αιώνα!

Είμαι ΚΑΤΑ της παραμονής μας στο Ευρώ, αλλά όπως έχω εξηγήσει επαρκώς, λύσεις ανάπτυξης, υπάρχουν ακόμη και σήμερα εντός της Ευρωζώνης! Απλα είναι πολύ πιο χρονοβόρες και δυστυχώς δεν μας απαλλάσσουν από τους εκβιαστές μας! Λύσεις εντός του ευρώ, θα μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι και το 2021!

Μετά, η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μονόδρομος! Μέχρι σήμερα, στον έβδομο χρόνο της κρίσης, ούτε ένας αναπτυξιακός νόμος δεν έχει ψηφιστεί από το σύνολο ΟΛΩΝ των Μνημονιακών Κυβερνήσεων! Και απ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται καμία κυβέρνηση να κινηθεί προς τον τομέα της Ανάπτυξης, όσο κυβερνά την Ε.Ε. η συμμορία της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της παρέας των Τραπεζιτών του Αμβούργου! Αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη εντός της ζώνης του Ευρώ, μπορεί να επιτευχθεί! Δύσκολα μεν αλλά μπορεί!

Και πάμε τώρα στην τρίτη περίπτωση!

Υπάρχουν οικονομολόγοι, κυρίως καθηγητές Πανεπιστημίου , με ανύπαρκτη επαφή με τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, που υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση είναι η υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος, που το ονομάζουν Geuro (Γκέουρο)! Κατά την άποψή μου, αυτοί αποτελούν αιθεροβάμονες επιστήμονες που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, από τις παθογένειες της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και τα μύχια σχέδια των Γερμανών! Οπως επίσης δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την σύγχρονη οικονομετρία καθώς και την νέα κοινωνία της Πληροφορίας!

Μελετώντας την λύση αυτή με σύγχρονα και αναλυτικά οικονομετρικά μοντέλα, έχω καταλήξει ότι πρόκειται για την πιο καταστροφική περίπτωση! Ακόμη πιο καταστροφική από αυτή της παραμονής στο Ευρώ! Το διπλό νόμισμα, θα δώσει την ευκαιρία στους οικονομικούς δολοφόνους, όχι απλά να διαλύσουν την χώρα αλλά να την μεταβιβάσουν !!! Να την δώσουν δηλαδή ως τρόπαιο, σε μια ξένη χώρα!!! (φανταστείτε ποια)!

Η απλή και μόνο συσχέτιση ενός αδύναμου και νεαρού νομίσματος, σε πλήρη αντιστοίχηση με το ποιο ισχυρό νόμισμα του κόσμου, όποια μεταβλητή και να χρησιμοποιήσεις, οδηγεί τελικά στην εξαΰλωση της αγοραστικής δύναμης των μικρομεσαίων και στην διόγκωση των εξωτερικών ελλειμμάτων και ισοζυγίων κατ'ελάχιστο 30%!

Ο θάνατος θα είναι ακαριαίος !

Σε 24 μήνες ένα επιπλέον ποσοστό 30% των κατοίκων θα φτωχοποιηθεί από την τεράστια αύξηση των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (είδη πρώτης ανάγκης) και μαζί με το ήδη υπάρχων θα δημιουργήσει μια τεράστια μάζα πτωχών ανθρώπων στην Ελλάδα! Κι αυτό από την αδυναμία να κρατήσει η κεντρική κυβέρνηση, ένα σταθερό ποσό χρήματος που θα πρέπει να έχει στην αγορά! Και φυσικά με δεδομένη την πίεση των δανειστών, η κατάσταση θα ενταθεί και ίσως πολύ πιο γρήγορα από τους 24 μήνες!

Αυτό ακριβώς το σενάριο, επιδιώκει από το 2009, ο Σόιμπλε!

Ο Γερμανός σάπιος εγκέφαλος της Τραπεζοκρατίας, προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να επιβάλει αυτή την κατάσταση και ειδικά τα πρώτα χρόνια, κόντεψε να πείσει ακόμη και τους Γάλλους και τους Αμερικανούς για να υιοθετήσουν και αυτοί την λύση Geuro!

Aυτό ακριβώς λέω σε μια συνέντευξή μου που υπάρχει στο youtube με τίτλο "ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Τρέμουν την Δραχμή - Γ.ΑΔΑΛΗΣ " ! Από τότε είχα διαβλέψει τις κινήσεις τους καθώς και που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και στο σημείο 4:25 ξεκαθαρίζω από τότε ότι δεν θα μας αφήσουν να πάμε σε εθνικό νόμισμα αλλά θα θελήσουν να μας επιβάλουν διπλό!!!

Καταλήγοντας λοιπόν, αν δεν πάμε στην λύση της δραχμής, είναι σαφώς καλύτερο να παραμείνουμε στο Ευρώ!

Σίγουρα ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, που έχει εκφράσει μια τέτοια άποψη, αποτελεί μια σιωπηρή επιλογή του Σόιμπλε και θα αποτελέσει τον άνθρωπο που θα εκτελέσει μια τέτοια αποστολή θανάτου! Ισως ο νέος υπουργός αρχίσει να στρογγυλεύει τις άκρες της θεωρίας που έχει εκφράσει στο παρελθόν, αλλά εγώ ως Οικονομολόγος που μελετά με πάθος τις λύσεις για την έξοδο από την κρίση, ένα έχω να σας πω:

Την μέρα που θα ζήσετε την επιβολή διπλού νομίσματος στην χώρα, να ξέρετε ότι, την μέρα εκείνη, ξεκινά ο θάνατος της χώρας μας! Ενας θάνατος που δεν θα πάρει πάνω από δυο χρόνια για να έρθει! Σε όλους τους τομείς! Οικονομικούς και Εθνικούς!

Με πλήρη γνώση και επίγνωση όσων γράφω, σας καλώ να αντισταθείτε μέχρι εσχάτων στο διπλό νόμισμα! είναι ο επίλογος του παρανοϊκού σχεδίου, ενός σατανικού ανθρώπου! Του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε !

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail