Καμμένος: Σε πανικό ο Ερντογάν, ανοίγει θέμα Κωνσταντινούπολης! Λάθος που δεν μπήκαμε στο πρόγραμμα των F35

Freepen.gr - Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» και το δημοσιογράφο Χρήστο Τσιγουρή παραχώρησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός έκανε λόγο για "πανικό" του Τούρκου προέδρου Ερντογάν όσον αφορά την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Επίσης χαρακτήρισε λάθος τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

- Υψηλοί τόνοι από τον Ερντογάν σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας στη γειτονική χώρα. Φοβάστε επεισόδιο;

Εκτός από την πολιτική ρευστότητα, υπάρχει και αμυντική ρευστότητα. Έχει αποστρατευθεί ένα μεγάλο μέρος των πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, υπάρχει δίωξη πολλών αξιωματικών, όπως και μετακίνηση πολλών στρατιωτικών μονάδων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς τις επιχειρήσεις που γίνονται στα νότια της Τουρκίας.

Είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο ρητορικής οι προκλήσεις έχουν αυξηθεί και έχουν υπερβεί τα συνηθισμένα. Όμως, όταν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης ο ίδιος, είναι σαν να ανοίγει θέμα Κωνσταντινούπολης. Όταν αμφισβητεί διεθνείς συμβάσεις ένας πρόεδρος, δείχνει ότι είναι σε πανικό. Ελπίζω αυτός ο πανικός να μην οδηγήσει σε γεγονότα που θα απειλήσουν τη σταθερότητα της περιοχής. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Το ηθικό, ο επαγγελματισμός και το φρόνημά τους ήταν και είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

- Όμως, τα 24 επιπλέον μαχητικά F35 από την Τουρκία δεν σας προβληματίζουν;

Μας απασχολεί σοβαρά και θεωρώ πως ήταν λάθος της Ελλάδας που δεν μπήκε στο πρόγραμμα των F35 από την πρώτη στιγμή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να ανατραπεί η ισορροπία που υπάρχει στο Αιγαίο και θα κάνουμε όσα πρέπει, και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail