Απόβαση των πρώτων Chinook στο λιμάνι του Πειραιά - ΦΩΤΟ

Freepen.gr - Η Ελλάδα παρέλαβε σήμερα τα τρία πρώτα από τα δέκα ελικόπτερα βαρέως φορτίου CH-47D Chinook της Boeing σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.

Τα πρώτα τρία CH-47 έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ η Ελλάδα λειτουργεί ήδη ένα στόλο από 15 CH-47D.

Η Ελλάδα ζήτησε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 10 ελικοπτέρων D-μοντέλο Chinook μαζί με τον υποστηρικτικό εξοπλισμό έναντι $ 150 εκ. το 2014.



Το ελικόπτερο CH-47D Chinook εκτελεί μεταφορές στρατευμάτων, πυροβολικού, προμηθειών και εξοπλισμού στο πεδίο της μάχης.

Πάνω από 1.179 Chinook λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Η Boeing έχει παραδώσει περισσότερα από 480 CH-47D Chinook στο στρατό των ΗΠΑ και την Εθνική Φρουρά.

Η Boeing έχει επίσης εξάγει το ελικόπτερο για στρατιωτικές και εμπορικές επιχειρήσεις στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τρεις χώρες της Απω Ανατολής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail