Freepen.gr - Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος, επέρχεται νέα σημαντική χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων μέσα από έξι κινήσεις.
Η πρόταση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών αναμένει το πράσινο φως των εκπροσώπων των δανειστών αυξάνει το όριο των μηνιαίων αναλήψεων ενώ θα επιτραπεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών.
Σύμφωνα με το Εθνος η σχετική εισήγηση προβλέπει τη χαλάρωση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές σε έξι σημεία:
- Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς καμία προΰπόθεση.
- Το μηνιαίο όριο αναλήψεων να αυξηθεί στα € 2.000 από τα € 1.800 που ισχύει σήμερα.
- Να υπάρχει η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού των € 2.000 μία φορά το μήνα.
- Η αύξηση στο 50% του ορίου ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν από 30% που είναι σήμερα.
- Ο διπλασιασμός στα € 2.000 του μηνιαίου ορίου για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό.
- Η αύξηση στα € 30.000, από € 10.000 που είναι σήμερα, του μηνιαίου ορίου για τις εισαγωγές επιχειρήσεων ανά τραπεζικό κατάστημα.
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.
Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.
loading...
loading...