Αλέξης Τσίπρας - Ο ηγέτης του οπορτουνισμού

Στάθης Γαλάνης

Το καλοκαίρι του 2015,26 Ιουλίου,ξεχωριστή ημέρα για τον λαό της Κούβας,είχα αναφερθεί στην επιστολή του Φιντέλ Κάστρο προς τον Αλέξη Τσίπρα πριν ο τελευταίος αποδείξει με την πολιτική του για ποιας τάξης τα συμφέροντα ανήλθε στην εξουσία.

(Πριν 62 χρόνια ήταν,στις 26 Ιουλίου 1953,που ο Φιντέλ Κάστρο με μια ομάδα Κουβανών ανταρτών θα έκαναν την αρχή ενός αγώνα που θα κατέληγε με την επικράτηση των επαναστατών και την πτώση του καθεστώτος το 1959. Μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια η επίθεση του 1953 στη Μονκάδα,όμως άνοιγε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Την μάχη ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Μπατίστα,τον αμερικάνικο καπιταλιστικό επεκτατισμό και την ντόπια ολιγαρχία. Ένας εν τέλει νικηφόρος δρόμος. Ο ηγέτης αυτής της μεγάλης επαναστατικής διαδικασίας,Φιντέλ Κάστρο,μετά το ελληνικό δημοψήφισμα έστειλε μια επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην οποία καταλήγει με τα εξής: Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Σε ποιον σύντροφο και σε ποια αριστερά αναφέρεσαι Φιντέλ; PATRIA O MUERTE-VENCEREMOS λέγατε εσύ και ο σύντροφός σου Τσε.

Patria o muerte (πατρίδα ή θάνατος), άγνωστη φράση γι'αυτή την αριστερά που έχει χαθεί σ'έναν ανύπαρκτο ορισμό του παραλόγου,τον "διεθνιστικό εθνομηδενισμό" Venceremos(θα νικήσουμε), ένα σύνθημα που το στήριξες στις δυνάμεις και την οργάνωση του λαού σου έγινε ένα καιροσκοπικό σύνθημα στα χείλη του συντρόφου σου Αλέξη, ένα σύνθημα που ξεχάστηκε αμέσως μετά το μέγαλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού,που χαιρέτισες κι εσύ, δηλώνοντας υποταγή στα ξένα συμφέροντα Βιάστηκες Φιντέλ...)

Το κακό δεν είναι ότι ο Φιντέλ δεν ακύρωσε την επιστολή του κατακεραυνώνοντας την πολιτική του Σύριζα μετά το δημοψήφισμα,το κακό ειναι η στάση του Τσίπρα μετά τον θάνατο του Κάστρο. Ο ηγέτης του οπορτουνισμού στην Ευρώπη χρησιμοποιεί την επιστολή του ηγέτη της Κούβας για να δικαιολογήσει την πολιτική του μετάλλαξη,φτάνει στο σημείο να ταξιδέψει στην Κούβας,όχι για να κλαψει τον Κάστρο,ούτε για να βρει την χαμένη του αριστεροσύνη αλλα για να ενισχύσει επικοινωνιακά το προφίλ και μόνο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που ταξίδεψε στην Γένοβα,που διαδήλωνε εναντίον του Κλίντον και κατάντησε να στρώνει κόκκινα χαλιά στον Ομπάμα,αυτό τα λέει όλα...

Δεν με αφορά αν θα πέσει ο Τσίπρας και έρθει ο Κυριάκος,δεν με νοιάζει αν θα συγκυβερνήσουν ή αν θα βάλουν μη εκλεγμενούς αχυράνθρωπους των τραπεζών και όποιων άλλων συμφερόντων να κάνουν την βρώμικη δουλειά,με αφορά μόνο ο λαός να αντιληφθεί ότι είναι κομπάρσος σε ενα καλοστημένο σενάριο,να αντιληφθεί την δύναμη που έχει και να διεκδικήσει όσα του ανήκουν,να αποφασίζει ο ίδιος για την ζωή του!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail