Πεινασμένες κότες οι Ελληνες, παεί καρφί για πόλεμο ο Ερντογάν αλλά ο Τσίπρας καπνίζει την πουράκλα του στην Αβάνα

Στρατής Μαζίδης

Προκλητικός όσο ποτέ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία:

«Πριν από λίγο ο ‘πρόεδρος’ της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’ ανέφερε εδώ κάποια πράγματα. Για μήνες, για χρόνια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Και όλη την ώρα ‘αναβολή, αναβολή, αναβολή’. Αυτή είναι η τακτική. Ξέρεις κάτι; Μας λένε ‘Α εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου’. Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου… Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Και πάμε και παρακάτω… Χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να βαριούνται στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μία σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’. Εσύ είσαι (απλά) η ‘Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου’. Στο βορρά υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία’. Αυτό θα το καταλάβεις, τι ασέβεια είναι. Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν.

Αυτή τη στιγμή, μίλησα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή και να όλα αυτά να συζητηθούν. Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει τόσο. Δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας’, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι... Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη».

Ωστόσο οι υπαρκτοί κίνδυνοι δεν περιορίζονται μόνο στις παραπάνω απειλές και προσβολές.

Ταυτόχρονα οι Αλβανοί μιλούν για Τσάμηδες, οι Σκοπιανοί θέλουν τη Μακεδονία, οι ακροδεξιοί Βούλγαροι ζητούν τη "Θράκη τους" και οι αποθηκευμένοι ισλαμιστές στα νησιά εξεγείρονται.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντί να βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως στο πόδι μαζί με στρατιωτικούς και διπλωματικούς επιτελείς να σώσει ο,τιδήποτε αν σώζεται, πάει ταξιδάκι στην Κούβα μαζί με τους ηγέτες της Μποτσουάνα και της Ζιμπάμπουε. Ο Κοτζιάς παλεύει μόνος του...

Το πλοίο βυθίζεται, έχουν εξαπολυθεί τορπίλες και ο καπετάνιος χαριεντίζεται απολαμβάνοντας ένα Αβάνας. Όσο για το φιλόδοξο διάδοχο καπετάνιο, άστε το καλύτερα. Αυτός μοιράζει κάρτες με 1 ευρώ το μήνα μπας και πληρώσει κανένα δάνειο.

Δεν είναι πεινασμένες κότες οι Ελληνες, ναρκωμένες πριν το σφάξιμο είναι!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail