ΣΗΜΙΤΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΣΤΕ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ" - Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Ο Βρετανικός λαός, παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα της Ευρωπαικής Ενώσεως και τις απειλές της, ότι θα πεινάσει εάν φύγει από την ΕΕ και παρά τη δολοφονία - μια εβδομάδα πριν την ετυμηγορία του - που σκίασε την επιλογή του, ψήφισε στις 23 Ιουνίου την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα.
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: “Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ”. Παρά ταύτα, αυτός ο λαός, ήταν ο ίδιος λαός, που την 5η Ιουνίου 1975 σε δημοψήφισμα που έγινε στο Νησί, με ποσοστό άνω του 67%, αποδεχόταν την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, επικυρώνοντας την πολιτική απόφαση της Πολιτείας του, για την ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, που από την 1η Ιανουαρίου 1973 είχε γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού.
Όταν αυτοί οι φλεγματικοί και υπερόπτες Βρετανοί, δεν δίστασαν να αλλάξουν ακόμη και το όνομά τους, σε Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα, που δημιουργούσαν οι Γάλλοι εταίροι τους στην ΕΕ.

Και όμως δεν ήρθε καμιά καταστροφή.

Μετά από αρκετούς μήνες από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, οι Βρετανοί χαράζουν δική τους οικονομική πολιτική, μακριά από τις δεσμεύσεις τους από την οικονομική πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της ύφεσης και της στυγνής λιτότητας.
  • Μιλούν πλέον ως κυρίαρχο κράτος και δεν χρειάζεται να εγκρίνονται οι αποφάσεις τους από το ιερατείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
  • Κανένας Ντράγκι δεν θα χαράσσει την οικονομική πολιτική τους και οι Νόμοι τους θα εγκρίνονται από το Κοινοβούλιό τους.
  • Θα πάψουν να δίνουν το “χαράτσι” τους στην ΕΕ που ανέρχεται σε 1,4 εκατ. στερλίνες το μήνα.
  • Θα απαλλαγούν από την εγκληματική Συνθήκη του “Δουβλίνου” και την αποδοχή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, αυξάνοντας κατ΄ αυτήν την έννοια τις θέσεις εργασίας τους, αλλά ταυτόχρονα θα αποφύγουν να είναι η χώρα τους λαθρομεταναστευτική χοάνη, κάθε καρυδιάς ισλαμικού καρυδιού.
  • Θα αυξηθούν οι επενδύσεις, αφού η φορολογία τους θα είναι πολύ πιο ευέλικτη από τη δυσκίνητη και δύσκαμπτη της ΕΕ.
  • Θα γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι τράπεζές του “παράδεισος” αμφιλεγόμενης προέλευσης (μαύρου) χρήματος , ωσάν την Ελβετία.

Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Ένα τεράστιο μάθημα προς τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος των Μνημονίων, που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας και φτωχοποίησαν το λαό της, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπρι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι, ομιλώντας στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι. Όταν, άστραψε και βρόντηξε κατά της ΕΕ, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
Είναι σημαντικό το διακύβευμα το όσων είπε: “Η ΕΕ μετέτρεψε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία”.
Κατηγόρησε την ΕΕ, ότι διά μέσω της πολιτικής της, κρατάει στην απελπισία ολόκληρες χώρες, εξαθλιώνοντας τους περισσότερους πολίτες. Εν ονόματι των λίγων που απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης.
Κατήγγειλε, ότι όλοι στην ΕΕ γνώριζαν πως κατέστρεφαν μια χώρα, αλλά επειδή εξυπηρετούνταν τα συμφέροντά τους – μέσω περισσοτέρων χωρών - παροτρύνθηκε η Ελλάδα να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη με παραπλανητικά στοιχεία, παρ΄ ότι δηλαδή, δεν πληρούσε τους όρους μιας εισόδου στην ευρωζώνη. Από τη στιγμή που το ευρώ ήταν ένα ξένο νόμισμα προς αυτήν και δεν μπορούσε με το ευρώ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της.
Κατήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς τις ελληνικές κυβερνήσεις πως με την κακοδιαχείρισή τους, οδήγησαν στην καταστροφή ένα Έθνος, οδηγώντας το σε ακούσια πτώχευση. Μια κατάσταση που επιδεινώθηκε με την αθρόα είσοδο στη χώρα, εκατοντάδων – χιλιάδων “μεταναστών”.
Κατήγγειλε, το Παγκόσμιο Σύστημα των Αγορών που υιοθετεί η ΕΕ και το οποίο δανείζει τους λαούς με δανεικά και αγύριστα, προκειμένου στη συνέχεια να τους πνίγει το μέλλον και να τους στραγγαλίζει τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.
Κατήγγειλε επίσης, το Ισλαμικό Κράτος που υποθάλπει και τροφοδοτεί την τρομοκρατία. Το οποίο έχει βαθιές ρίζες στο Ισλάμ, το οποίο θέλει να πνίξει τον Χριστιανισμό.

Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της ΕΕ.

Στους γνωρίζοντες, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η απόφαση του Γερμανού πολιτικού Μάρτιν Σουλτς, η απόφαση να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τρίτη φορά για την Προεδρεία του Ευρωκοινοβουλίου. Μια απόφαση, που ο ίδιος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, όπως και ότι ενδέχεται να συμμετέχει στις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ως υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Γιατί, ο Μάρτιν Σούλτς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Εκτός από Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, είναι από το 2004 Πρόεδρος της ομάδος των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης, είναι εκπρόσωπος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για τα ευρωπαϊκά θέματα (από το 2009).
Έτσι, από αυτήν την ανακοίνωση, αρχίζουν οι αναγνώσεις των ανησυχούντων.
Ο Μάρτιν Σουλτς προβλέπει το τέλος της ΕΕ;
Από τη στιγμή που θεωρεί ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ και ως εκ τούτου έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατρακύλα της ΕΕ, επιρρίπτει ευθύνες στην Άγκελα Μέρκελ και επιζητά την ανατροπή της, από τη στιγμή που πρόσφατα η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Καγκελαρία της Γερμανίας;
Ή στοιχίζεται ο Μάρτιν Σουλτς στο “πνεύμα” της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ;
Όταν, αρκετοί “εμπειρογνώμονες” θεωρούν, ότι σε αυτή τη στοίχιση κινήθηκε η προ ημερών απόφαση των ευρωβουλευτών με συντριπτική πλειοψηφία (υπέρ 479 ψήφοι, κατά 37 και 107 αποχές), για το “πάγωμα” των ενταξιακών διαδικασιών της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, και καλούν την ευρωπαϊκή επιτροπή να ψηφίσει αυτό το ψήφισμα.

Καμιά αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στην ίδια συνεδρίαση, οι ευρωβουλευτές με τροπολογία που ενέκριναν, βάζουν φρένο στις ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Διατυπώνοντας, ότι εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους, γι΄ αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου Σουλτάνου, γιατί η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και διασφάλισε επί τόσες δεκαετίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, καυτηριάζουν και καταδικάζουν τις βάρβαρες πράξεις (συλλήψεις και απάνθρωποι βασανισμοί) του Ταγίπ Ερντογάν, που ακολούθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα ανατροπής του, τον Ιούλιο του 2016.
Ωστόσο, να πούμε ότι αυτή η τροπολογία προκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΕΕ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ενοχλημένη σφόδρα η Γερμανία.

Η Γερμανία διά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, διατύπωσε άμεσα την ενόχληση της Μέρκελ για την τροπολογία των ευρωβουλευτών, ανακοινώνοντας ότι δεν πρέπει να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, γιατί έτσι θα πληγούν οι καλές σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας και αυτό δεν είναι ούτε υπέρ της ΕΕ, ούτε υπέρ του συμφέροντος της Τουρκίας.
Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν τις αναταράξεις μεγατόνων που συντελούνται πλέον, στην ΕΕ.
Γι΄αυτό επιμένω, ότι η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για την Καγκελαρία στις γερμανικές εκλογές του 2017…
Μετά ταύτα, επανέρχομαι…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail