Νέος θρίαμβος στο Χαλέπι - Το σχέδιο του Στρατού - Στα κάγκελα ο ΟΗΕ που βλέπει το τέλος του φασισμού

Στρατής Μαζίδης

Το momentum είναι πλέον με το Συριακό Στρατό και τις συμμαχικές δυνάμεις. Νωρίτερα σήμερα ο στρατός μαζί με την Χεζμπολάζ και την ιρακινή παραστρατιωτική ομάδα Harakat al-Nujba απελευθέρωσαν και τη γειτονιά του Sheikh Saeed στο νότιο Χαλέπι.

Παράλληλα ο Στρατός πήρε τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της περιοχής Al-Ameria ενώ επανεκκίνησε τις επιχειρήσεις στη συνοικία Karam al-Tarrab κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για επικείμενη εκεχειρία ώστε να διευκολυνθεί η έξοδος περισσότερων αμάχων από τις περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκράτες μολονότι οι τελευταίοι έχουν αποδείξει ότι εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες για να επιτεθούν.

Αυτήν όμως τη φορά δεν υπάρχει ανεφοδιασμός από πουθενά. Είναι πλήρως αποκλεισμένοι ενώ τις τελευταίες ημέρες περί τους 800 ισλαμιστές παραδόθηκαν στο Συριακό Στρατό. 

Στο βίντεο του Southfront καταγράφεται το σχέδιο του Συριακού Στρατού για το πως θα κόψει στα δύο τους τρομοκράτες και θα ολοκληρώσει την επιχείρηση.



Στον αντίποδα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Συριακό, Steffan de Mistura συγκάλεσε προεδρεύει σε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι.

Ο ξεδιάντροπος διπλώματης που έχει κλείσει τα μάτια μη αναλαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες όταν οι ισλαμιστές αποκεφάλιζαν και βίαζαν κόσμο, κάνει αναφορές σε συλλήψεις πολιτών με την κατηγορία της συνδεσής τους με τους τρομοκράτες.

Κάνει λόγο για εφιάλτη αυτός ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε το θράσος να προτείνει αυτόνομη περιοχή των τρομοκρατών στο Χαλέπι.

Τα σκοτεινά σχέδια στη Συρία καταρρέουν, Σύριοι και Κούρδοι επιτέλους συνεργάζονται και κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail