Θρίλερ στα ανοικτά της Σκωτίας - Το Βρετανικό Ναυτικό και ΝΑΤΟ κυνηγούν Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια-δολοφόνους

HMS Sutherland - ΦΩΤΟ: Mick Store
Στρατής Μαζίδης

Θρίλερ για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Σκωτίας καθώς όπως μεταδίδει η εφημερίδα "The Sun" το ΝΑΤΟ και το Βρετανικό Ναυτικό καταδιώκουν αρκετά ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στην περιοχή.

Τρία ερευνητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ σαρώνουν κυριολεκτικά την περιοχή το τελευταίο 48ωρο.

Επιπλέον η βρετανική ανθυποβρυχιακή φρεγάτα HMS Sutherland έχει ενταχθεί στο κυνήγι των υποβρυχίων που είναι οπλισμένα με πυραύλους cruise.

Ωστόσο πηγές του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού αναφέρουν ότι και ένα αντιτορπιλικό κλάσης Trafalgar μετέχει στις επιχειρήσεις.

Μια πηγή αναφέρει: «Πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά Ρωσικά υποβρύχια στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Διάφορες μονάδες έχουν αναπτυχθεί για να εντοπίσουν τις θέσεις τους  και να κατανοήσουν τις προθέσεις τους».

Βρετανοί αξιωματικοί έκφραζουν την ανησυχία τους ότι ίσως πρόκειται για υποβρύχια κατηγορίας Akula τα οποία φέρουν θανάσιμο οπλοστάσιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail