Έρχεται η νέα λίρα στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα

Κατερίνα Νανοπούλου

Η λίρα έκανε facelift και πολλοί κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας έχουν εξοργιστεί με το νέο νόμισμα. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν θα είναι η Βασίλισσα πάνω στην λίρα, που φυσικά και θα είναι, αλλά το σχήμα του. Η λίρα δεν θα είναι πλέον στρογγυλή, αλλά πολυγωνική, με 12 γωνίες.

Σύμφωνα με το the Royal Mint, που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία και την διανομή όλων των βρετανικών νομισμάτων, η νέα λίρα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2017, με περιθώριο 6 μηνών, μέχρι να αποσυρθεί εντελώς το παλιό νόμισμα.Η νέα λίρα έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα που αναμένεται να προκαλέσει χάος και αυτό είναι ότι λόγω νέου σχήματος δεν χωράει στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης ή σε άλλα μηχανήματα που δέχονται κέρματα (όπως εκείνα που βγάζεις εισιτήρια).

Αν όμως, η νέα λίρα πρόκειται να προκαλέσει τόσα μεγάλα προβλήματα, γιατί γίνεται η αλλαγή; Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, ο λόγος που αλλάζει δεν σχετίζεται καθόλου με το Brexit, όπως μπορεί κάποιος να υποθέσει, αλλά στο γεγονός ότι η λίρα είναι ευάλωτη σε απομιμήσεις. Με λίγα λόγια, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλές κάλπικες λίρες. Συγκεκριμένα, μέσα σε έναν χρόνο 1 στις 30 λίρες έχουν αποδειχτεί πλαστές.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...