Προκαλεί ξανά ο Ράμα: Βοηθήσαμε στα δύσκολα τους Ελληνες! Να κινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα οι «Τσάμηδες»

Freepen.gr - Εκ νέου θέτει το ζήτημα της Τσαμουριάς σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ενώ αναφέρει ότι οι Αλβανοί έχουν βοηθήσει τους Ελληνες σε δύσκολους καιρούς.

Συγκεκριμένα, ο Ράμα σε ερώτημα της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Deutsche Welle, Άντελχαιντ Φάιλκε απήντησε: 

«Μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κι ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος. Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα.

Δίκαια αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, αφού υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί. Είμαστε πεπεισμένοι, πως το εν λόγω το ζήτημα δε θα πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Διότι είμαστε γείτονες και συνεπώς καταδικασμένοι να ζούμε μαζί».

Σε ερώτηση της Φάιλκε αν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ή συζητήσει το ζήτημα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ράμα απήντησε:

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πως στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Μάρτιν Μέμαι, ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή πήγε μία φορά στην Ελλάδα και έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή, όπου παλαιότερα διέμεναν Αλβανοί, έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και του έχει απαγορευθεί εδώ και τέσσερα χρόνια η είσοδος στη χώρα.

«Μία γειτονική χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε., στην οποία έγιναν δεκτοί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί. Μία χώρα που ο λαός της βοήθησε τους Αλβανούς σε δύσκολους καιρούς κι αντίστοιχα είχαμε βοηθήσει κι εμείς το λαό της σε δύσκολους καιρούς».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail