Έκλεψαν τα όργανα όχι μόνο μαχητών τους αλλά και απλών ασθενών - Τα πούλησαν στη μαύρη αγορά

Freepen.gr - Μετά την απώλεια πολλών πηγών χρηματοδότησης (ιδίως της λαθρεμπορίας πετρελαίου, η ISIS μετέρχεται για ακόμη μια φορά τη γνωστή μέθοδο της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων στη Μοσούλη.

Να θυμίσουμε μόνο πρόσφατο άρθρο μας στο οποίο παρουσιαζόταν η φρίκη του trafficking ανθρωπίνων οργάνων στα κατεχόμενα του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή τη φορά μια τοπική πηγή στη Μοσούλη αποκάλυψε την Κυριακή στο πρακτορείο ΑΒΝΑ ότι η οργάνωση έκλεψε δεκάδες όργανα όχι μελών αλλά και τραυματισμένων τζιχαντιστών για να πουλήσει στη μαύρη αγορά.

Μια ειδική ιατρική μονάδα της οργάνωσης προχώρησε στην αφαίρεση των ανθρώπινων οργάνων από περίπου 85 μαχητές της ISIS και άλλους απλούς ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μοσούλη και τα περισσότερα όργανα περιλαμβάνουν νεφρούς, έντερα και άλλα.

«Τα όργανα μεταφέρθηκαν υπό αυστηρό έλεγχο σε ένα νοσοκομείο στα περίχωρα της πόλης από μεταφέρονται λαθραία μέσα στις μαύρες αγορές στη Συρία και σε άλλες χώρες» σημειώνει η ίδια πηγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail