Τραμπ και Πούτιν μίλησαν για πρώτη φορά για τη Συρία και τις σχέσεις των δύο χωρών

Στρατής Μαζίδης

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η εξεύρεση λύσης στο συριακό ενώ ο Πούτιν συνεχάρη τον Τραμπ για την εκλογή του.

Εδώ να υπενυθυμίσουμε πρόσφατο κείμενό μας όπου παρουσιάστηκε η εντελώς διαφορετική προσέγγιση του Τραμπ στο θέμα της Συρίας και της ενίσχυσης των τρομοκρατικών ομάδων από τη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει έναν εποικοδομητικό διάλογο βασισμένο πάνω στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της μη εμπλοκής της μιας χώρας στα θέματα της άλλης.
 
Από την πλευρά του ο Τραμπ σημείωσε ότι ανυπομονεί να θεμελιώσει για δυνατή σχέση με τη Ρωσία και το Ρωσικό λαό. 
 
Tραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια «εποικοδομητική συνεργασία» για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή μέσω τηλεφώνου για να συναντηθούν και από κοντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail