Γ. Καπόπουλος: Ρηγματώνει την Παγκοσμιοποίηση η εκλογή Τράμπ

Η νίκη Τράμπ με τον λαϊκιστικό λόγο, αποδεικνύει ότι ελίτ και ακραία νεοφιλελεύθερα συστήματα δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι έστω και σιωπηρά και με στρεβλό τρόπο οι κοινωνίες πλέον αντιδρούν, είπε στον 9.84 ο δημοσιογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων στο «Εθνος» Γιώργος Καπόπουλος.

Πλέον για τον ίδιο δεν είναι απίθανο η Λεπέν να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ όπως με τέτοιο κλίμα, ο Σόιμπλε και οι θιασώτες της πολιτικής του, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν μέσα στο χρόνο την πλήρη διάλυση της Ε.Ε.

Ο Γ. Καπόπουλος ανέλυσε επίσης τι σημαίνει γεωπολιτικά στη περιοχή μας η επικράτηση Τράμπ, γιατί το νόημα της άφιξης Ομπάμα στην Αθήνα παραμένει ισχυρό και πως αλλάζουν οι ισορροπίες και οι προτεραιότητες στη γεωστρατηγική. Εκτίμησε πάντως ότι η Ευρώπη οδεύει ταχύτατα σε ακραίες δεξιές λύσεις με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον στη Γηραιά Ήπειρο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail