Ραγδαίες εξελίξεις στη Μοσούλη - Οι ιρακινοί δεν αφήνουν καμία οδό διαφυγής για τη Συρία, θέλουν περικύκλωση

Στρατής Μαζίδης

«Έχουμε επεκτείνει τον έλεγχο μας πάνω στον στρατηγικό τομέα Tal al-Zalat καταλαμβάνοντας ζωτικής σημασίας οδικούς άξονες συμπεριλαμβανομένης της οδού Tal Afar-al-Mohlabieh-Mosul road» δήλωσε ο al-Ameri, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Badr.

Επίσης όπως αναφέρει το πρακτορείο Φαρς, ο Ameri δήλωσε ότι οι εθελοντικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το δρόμο που οδηγεί από το Tal Abteh στο al-Ba'aj, ο οποίος αποτελεί την πιο σημαντική διαδρομή της ISIL προς τη Συρία.

Οι εθελοντικές ιρακινές δυνάμεις άρχισαν νέες ​​στρατιωτικές επιχειρήσεις στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης με σκοπό την αποκοπή όλων των οδών εφοδιασμού της ISIL μεταξύ Μοσούλης και Ράκκα.

Ο Υποστράτηγος Shaker Judat της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομία  σε δήλωσή του ανακοίνωσε ότι από την αρχή των κοινών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της πόλης Μοσούλη, πάνω από 1.000 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί, απελευθερώθηκαν 74 χωριά, εξουδετερώθηκαν 130 βόμβες και 4.500 οικογένειες έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την πόλη της Μοσούλης.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Abdul Ghani al-Assadi ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν να προχωρήσουν στη Μοσούλη πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν προσθέτοντας πως «οι τρομοκράτες της ISIL μπορεί να έχουν διαφύγει στην κύρια έδρα τους στη Δυτική όχθη του Τίγρη ποταμού» ενώ υπογράμμισε ότι οι γραμμές άμυνας του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης ήταν πολύ ευάλωτες σε σύγκριση με εκείνης στο Ραμάντι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail