Κοτζιάς: Τα σύνορα της καρδιά μας φτάνουν μέχρι την Ινδία!

Freepen.gr - «Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τη στάση της Ελλάδος ως προς τις σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία, η ελληνική καρδιά περιλαμβάνει και την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιά μας, δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς Δικαίου. Κάποιος μπορεί να ερωτευτεί και μια κυρία στη Χαβάη, στην Αυστραλία, κανένας δεν το απαγορεύει αυτό. Αλλά ο σεβασμός των συνόρων είναι υποχρεωτικός.

Και θέλω να κάνω δυο σχόλια όσον αφορά την ιστορία, γιατί τελευταία όλοι στην περιοχή μας ασχολούνται με την ιστορία. Λέω και υπογραμμίζω: η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή. Την ιστορία πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς με σεβασμό και όχι με ασέβεια. Την ιστορία πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι με μια εκ των υστέρων μυθολογία»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail