ΗΠΑ: ο πρώτος εμφύλιος τους έδωσε κράτος και ο "δεύτερος" θα τους δώσει αρχή ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

ΦΩΤΟ από https://www.sansimera.gr/

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«αυτά παθαίνουν αυτοί που προσπάθησαν να αποσύρουν από το παγκόσμιο φαρμακείο της ανθρωπότητας το μοναδικό και αναντικατάστατο αντιβιοτικό ευρέως πνευματικού φάσματος που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και επιθυμούν να γιατρέψουν την κοινωνία με άλλα φαρμάκια»
Σαν σκάνερ αποτυπώσαμε λόγους σοφίας από Σεβαστούς Πατέρες την στιγμή που στις ΗΠΑ συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα.
Όταν κατεβάζεις και σχολεία να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή και τις επιλογές Τράμπ, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Η Αμερική δεν φταρνίστηκε απλώς αλλά έπιασε και πνευμονία.

«Σε καταγγελίες προχώρησε ένας ρεπουμπλικανός εκλέκτορας ενόψει της ψηφοφορίας στο «Κολλέγιο των Εκλεκτόρων» για την ανάδειξη του νέου αμερικανού προέδρου.

Ο ρεπουμπλικανός εκλέκτορας από το Μίσιγκαν  καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές από υποστηρικτές της Χ.Κλιντον προκειμένου να αλλάξει τη ψήφο του και να ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών στην ψηφοφορία της 19ης Δεκεμβρίου.

«Είσαι ένας φανατικός. Ελπίζω να πεθάνεις», λέει ο Michael Banerian για να συμπληρώσει: «Έχω ακούσει ανθρώπους να μου λένε ότι θα βάλουν ένα πιστόλι στο στόμα και θα μου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα, ενώ έχω λάβει αμέτρητα email τα οποία αν και δεν απειλούν τη ζωή μου είναι φοβερά εχθρικά».

Όσο για την ψήφο του ο ίδιος δηλώνει: «Ακόμη και αν μπορούσα δε θα άλλαζα την ψήφο μου. Ο λαός του Μίσιγκαν μίλησε και είναι καθήκον μου να μεταφέρω αυτό το μήνυμα στην Ουάσιγκτον» είπε http://www.pronews.gr/portal 23:48
18/11/2016

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ
«Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία και τη θεσμική εξέλιξη της μεγάλης υπερατλαντικής Δημοκρατίας. Ενώ η Επανάσταση του 1776-1783 δημιούργησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Εμφύλιος Πόλεμος του 1861-1865 μεταξύ Βορείων και Νοτίων Πολιτειών καθόρισε το είδος του κράτους που ήθελαν οι Αμερικανοί: μία χαλαρή συνομοσπονδία κυριάρχων κρατών ή ένα ενιαίο κράτος με κυρίαρχη κυβέρνηση, ένας κράτος με ισότητα δικαιωμάτων ή ένα κράτος με δουλοκτητικό τρόπο παραγωγής.

Η λύση στα παραπάνω διλήμματα δόθηκε τελικά στα πεδία των μαχών. Η νίκη των Βορείων διατήρησε την ενιαία κρατική υπόσταση των ΗΠΑ και κατάργησε τη δουλεία, η οποία είχε χωρίσει τη χώρα στα δύο από την αρχή της ύπαρξής της. Αλλά η λύση είχε αιματηρό κόστος. 625.000 Αμερικανοί έπεσαν στα πεδία των μαχών, όσοι σχεδόν έχασαν τη ζωή τους στους υπόλοιπους πολέμους, στους οποίους ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ μέχρι τις μέρες μας. Ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος ήταν η πιο μεγάλη και καταστροφική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Δυτικό Ημισφαίριο από το τέλος των Ναπολεόντιων Πολέμων το 1815, μέχρι την αυγή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το 1914» https://www.sansimera.gr/

ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ και θα μοιάζει με εμφύλιο στην Αμερική αλλά δεν θα είναι ,ας αφήσουμε τους λόγους ενός ηλικιωμένου Γέροντα που επισκεφτήκαμε και στην διάρκεια του λόγου μας ανέφερε πράγματα από την καρδιά του για το τι μέλλει γενέσθαι .
« αυτά παθαίνουν αυτοί που προσπάθησαν να αποσύρουν από το παγκόσμιο φαρμακείο της ανθρωπότητας το μοναδικό και αναντικατάστατο αντιβιοτικό ευρέως πνευματικού φάσματος που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και επιθυμούν να γιατρέψουν την κοινωνία με άλλα φαρμάκια»
« η ΑΜΕΡΙΚΗ δεν θα διαλυθεί όπως η ΕΕ, θα περάσει όμως πολλά και πρωτόγνωρα δεινά για να μετανοήσει ο κόσμος της που πίσω από την πλάτη του γινόταν τέρατα και σημεία»

«όταν η μπόρα θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ και πριν γίνει τυφώνας θα βρουν την ευκαιρία οι Τούρκοι με τους συνεταίρους τους Αλβανούς να προσβάλλουν την Ελλάδα με κάθε τι που δεν το χωράει το μυαλό»

« η Ελλάδα αβοήθητη τότε από τους συμμάχους θα έχει σύμμαχο τον ΧΡΙΣΤΟ και την ΠΑΝΑΓΙΑ»
«πρώτα θα μετανοήσουν οι Έλληνες και μετά οι Αμερικάνοι γιατί σε αυτούς τα δεινά θα συνεχίζονται επί πολύ»
«Σήμερα οι Αμερικάνοι μας ευχαριστούν για την Δημοκρατία που τους δώσαμε, αύριο που θα λάμψει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Αμερική θα έρχονται για να μας ευχαριστήσουν για το πολύτιμο αυτό ΔΩΡΟ του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, επιτελώντας και αυτοί το ΧΡΕΟΣ που έχουν προς την μικρή αλλά μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ»

Με πόνο και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail