525 Μ/Κ ΤΠ Πολύκαστρο: τους έστειλαν για ΣΠΕΝ αλλά τους έκαναν αγγαρειομάχους

Τρελαμένοι και εξίσου αγανακτισμένοι είναι οι συνάδελφοι φαντάροι με τα όσα συμβαίνουν στο 525 Μ/Κ ΤΠ Πολυκάστρου.

Πήραν λοιπόν τους φαντάρους από το Γ’ Σώμα Στρατού για να τους στείλουν στο 525 Μ/Κ ΤΠ Πολυκάστρου προκειμένου να περάσουν εκπαίδευση ΣΠΕΝ, αλλά αντί να τους κάνουν "μαχητές" τους μετέτρεψαν σε αγγαρειομάχους, χρεώνοντας τους υπηρεσίες που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν προβλέπονται.

Βλέπεις, η μονάδα θα περάσει Ταξιαρχική Επιθεώρηση και ο διοικητής πρέπει να προβάλλει το έργο του!!!

Εδώ και 20 μέρες λοιπόν οι συνάδελφοι δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα εκπαίδευσης ΣΠΕΝ

Αντίθετα, τους τρέχουν όλη την ώρα σε καθαριότητες, συντήρηση στα άρματα, αναγκάζοντας τους να σκάβουν και βάφουν λες και αυτή είναι η δουλειά τους.

Η ενασχόληση τους με οικοδομικές εργασίες δεν περιορίζεται μόνο στο 525 Πολυκάστρου, αλλά επεκτείνεται και στο γειτονικό HOT-SPOT, δηλαδή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης που ανάλαβαν να κάνουν σειρά εργασιών ως δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Επιπλέον, έχουν αναλάβει σειρά υπηρεσιών φρούρησης –σκοπιές, περίπολα, αλλά και θαλαμοφυλίκια.

Επίσης, έχουν χρεωθεί τη λάντζα στα μαγειρεία, όπου ο κόπος συμβαδίζει με την αηδία, καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες.

Τα περισσότερα βεβαίως από αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις αναρτημένες υπηρεσίες!

Οι φαντάροι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο. Ζεστό νερό υπάρχει μόνο για (1) ώρα, αρκεί μόνο για (2) φαντάρους και όλοι οι υπόλοιποι μένουν βρώμικοι.

Αναγκάζονται λοιπόν να πληρώσουν τα ξενοδοχεία της περιοχής, που βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπίσουν αφού ουσιαστικά χρεώνουν τους φαντάρους 30 ευρώ το δωμάτιο, γνωρίζοντας ότι η ελάχιστη χρήση του περιορίζεται σε ένα μπάνιο!

Όμως όλη αυτή η αθλιότητα θα συμπληρωθεί από τους τραμπουκισμούς των στελεχών αλλά και των «παλιών στρατιωτών», που βρίσκουν την ευκαιρία να αναδείξουν όλη την καθυστέρηση τους, αποκαλύπτοντας την ταπεινότητα και την υποταγή που τους διέπει. Γιατί ο "παλιός" φαντάρος που φέρεται επιθετικά στον νέο συνάδελφο, είναι πάντα ΚΟΤΑ μπροστά στην Ιεραρχία και περιμένει να πουλήσει τσαμπουκά με τη δοτή εξουσία που αισθάνεται ότι έχει, για να διαιωνίσει την υποταγή, προβάλλοντας ως πρότυπο συμπεριφοράς τη δειλία!

Πάνε λοιπόν οι παλιοί κάνουν καψόνια και πετάνε τις αρβύλες των υπόλοιπων συναδέλφων και παίζουν παιχνίδια οι μπούληδες!

Στους θαλάμους βλέπεις δεν υπάρχουν φοριαμοί και σε λίγο οι κοριοί θα κάνουν παρέλαση.

Επίσης δεν υπάρχουν τουαλέτες. Αντιστοιχούν μόνο τρεις (3) τουαλέτες, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σε 90 φαντάρους.

Τα στελέχη, υπαξιωματικοί και Λοχαγοί, απειλούν, βρίζουν και καμπανιάζουν με το παραμικρό. Δίνουν παραγγέλματα που γνωρίζουν ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν εκπαιδευτεί να τα εκτελέσουν και στην συνέχεια τους ρίχνουν ποινές –φυλακίσεις, κρατήσεις- για παραδειγματισμό.

Σε ένα περιστατικό, υπαξιωματικός επιτέθηκε λεκτικά σε 19χρονο φαντάρο, χαρακτηρίζοντας τον κοντό-καθυστερημένο-ηλίθιο και ο πιτσιρικάς κατέρρευσε ψυχολογικά-σωματικά από την προσβολή.

Άραγε, τι έχει να πράξει ο διοικητής της μονάδας και το ΓΕΣ για όλα αυτά;

Εμείς όχι μόνο καλούμε το ΓΕΣ άμεσα να παρέμβει αλλά καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να μας στείλουν τις καταγγελίες τους.

Για να υπάρξει η οποία βελτίωση απαιτείται Διεκδίκηση, να βγεις Παραπονούμενος στην Αναφορά, να δημοσιεύσεις Επιστολή Καταγγελίας, να Δράσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων και Μεταναστών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...