"Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και "Μέγας Πέτρος" ετοιμάζουν...μεγάλα πράγματα στο Χαλέπι

Στρατής Μαζίδης

Η ρωσική αρμάδα που πλέει στην ανατολική Μεσόγειο και πλησιάζει τις ακτές της Συρίας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» και το βαρύ καταδρομικό πυρηνικών πυραύλων «Πέτρος ο Μέγας» ετοιμάζουν μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον ομάδων τζιχαντιστών στο βόρειο Χαλέπι σύμφωνα με το Gazeta.ru .

Η επίθεση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα θα πλήξει θέσεις των ισλαμιστών στις παρυφές της πόλης αλλά όχι στις κατοικημένες περιοχές ενώ θα χρησιμοποιηθούν εξελιγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kalibr.


Ο σκοπός σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων του ρωσικού ΥΠΑΜ είναι να παρεμποδιστούν οι τρομοκράτες που προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία του Χαλεπίου από εξωτερικές περιοχές ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει από ποια σκάφη θα εκτοξευθούν οι Kalibr.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις ισλαμιστών, τις γραμμές τροφοδοσίας, βάσεις και αποθήκες όπλων. 

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία φέρεται να έχουν αυξήσει τη χρήση των UAVs ενώ και αρκετοί δορυφόροι παρακολουθούν τις περιοχές ελέγχουτων ανταρτών   κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail