Στα πρόθυρα σύγκρουσης Συρίας - Τουρκίας; Ο Στρατός ανέκτησε χωριό των ισλαμιστών της Αγκυρας

Freepen.gr - Ο Αραβικός στρατός της Συρίας (SAA) βρίσκεται στα πρόθυρα της άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τις τουρκικές ενοπλες Δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπίου της Συρίας καθώς απελευθέρωσαν χωριό το οποίο κατείχε ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) που φυσικά ούτε ελεύθερος, ούτε συριακός, ούτε στρατός είναι.

Ο Στρατός με τη συνδρομή της νεοσύστατης SNR (Συριακή Εθνική Αντίσταση) κινούμενος ανατολικά απελευθέρωσε σειρά χωριών και εκδίωξε τον FSA από το Azraq, που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Al-Bab.

H SNR σχηματίστηκε από την ταξιαρχία των μαρτύρων του Kafr Saghir, μιας κατά βάση κουρδικής προσκείμενης στη Δαμασκό ομάδας η οποία είχε συμμετάσχει και την ανακατάληψη της Σχολής Πεζικού στο Χαλέπι τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με αρκετούς η SNR αποτελεί βασικό παράγοντα της βελτίωσης των σχέσεων του Στρατού με την κουρδική πολιτοφυλακή της YPG η οποία αποτελεί και το βασικό κορμό των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) κάτι που δημοσιεύσαμε στη Freepen.gr τόσο με τη συνεργασία στη συνοικία της Basta χθες στο Χαλέπι όπου υψώθηκαν και οι δύο σημαίες, όσο και με τη συμφωνία μιας μη-επίθεσης αναμεταξύ τους στην Al-Bab.

Όπως μάλιστα αναφέρει το αραβικό Almasdar είναι οι SDF υποστήριξαν την επιχείρηση του στρατού στο Azraq με πυροβολικό.

Καθώς όλοι βαδίζουν προς την Al-Bab η απευθείας αντιπαράθεση στο στρατιωτικό πεδίο της Συρίας με την Τουρκία φαντάζει όλο και πιο πιθανή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail