Ο Τράμπ έρχεται ο Τσίπρας φεύγει

Ο προβληματισμός είναι έντονος στο Μαξίμου καθώς ο Τσίπρας στήριξε την επόμενη μέρα του στην Κλίντον.

Η Κλίντον όμως δεν ήρθε ποτέ όπως ποτέ δεν ήρθε και η ελπίδα στην Ελλάδα. Αντί για την Κλίντον ήρθε ο Τράμπ όπως ήρθαν και τα αριστερά μνημόνια.

Σε δήλωσή του για την Ελλάδα ο Τράμπ ήταν σαφής. «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση».

Αν ο Τράμπ εμμείνει στις θέσεις του τότε ο Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει τον Σόιμπλε χωρίς καμία στήριξη από πουθενά. Ο Θεός του Τσίπρα φαίνεται ότι τον εγκατέλειψε καθώς η νίκη Τράμπ δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά και ίσως ο νέος υπουργός οικονομικών, ακαδημαϊκός της πεντάρας Παπαδημητρίου, θα έπρεπε να περιμένει προτού αποφασίσει να "αποτάξει" το παρελθόν του.

Οι δηλώσεις του περί παράλληλου νομίσματος θα είναι πλέον επίκαιρες καθώς ο νέος πλανητάρχης βλέπει πολύ ποιο μακριά δηλώνοντας καθαρά: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα» και κάνοντας ειρωνικούς παραλληλισμούς, με το Ελληνικό χρέος είπε: «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας».

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...