Νέα δημοσκόπηση - Διαστάσεις συντριβής η διαφορά της στάσιμης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Στον αποτεφρωτήρα Ποτάμι και ΑΝΕΛ

Freepen.gr - Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ στις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου:

ΝΔ 30% 
ΣΥΡΙΖΑ 15% 
ΧΑ 7%
ΚΚΕ 5,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%
Ένωση Κεντρώων 3%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Το Ποτάμι 2%
ΑΝΕΛ  2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%
ΛΑΕ 1%
Άλλο κόμμα 6,5% 
Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ 19%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με προηγείται με διαφορά 51,5 ποσοστιαίων μονάδων, 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η ΝΔ δεν κεφαλαιοποιεί όλη αυτή τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τη χείριστη κυβερνητική πολιτική.

Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι για άλλη μια φορά ο «κανένας» με 39%, ακολουθεί ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% και έπεται με 20,5% ο Αλέξης Τσίπρας.

Το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και 5,5% που δηλώνει ΔΞ/ΔΑ. 

Σημαντικό επίσης εύρημα της έρευνας το ότι εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα (79%).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail