Για όσους λένε ότι δεν μπορεί να νικηθεί η Τουρκία

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δορυφορικών Επικοινωνιών μετά από απαίτηση της Τουρκίας διέκοψε τη μετάδοση Κουρδικών καναλιών που εξέπεμπαν από το Βέλγιο. Γαλλικό εμπορικό δικαστήριο καταδίκασε την εταιρεία με βάση τη Γαλλία, που παραδέχθηκε ότι έκλεισε τους σταθμούς μετά από Τουρκική αίτηση και την υποχρέωσε να πληρώσει αποζημίωση στο κανάλι Med Nuce 5000 ευρώ για ζημιές.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Eutelsat πρέπει να ξαναρχίσει άμεσα τη μετάδοση του Med Nuce αλλιώς θα πληρώσει 10000 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Παρόμοια απόφαση πάρθηκε και για το άλλο Κουρδικό κανάλι, το Newroz TV. Το δικαστήριο έκρινε, ότι η απόφαση για παύση της μετάδοσης ανήκε στις ραδιοτηλεοπτικές αρχές του Βελγίου και όχι της συγκεκριμένης εταιρείας.

Όσοι διεκδικούν πετυχαίνουν, πόσο μάλλον όσοι ξέρουν και να διαπραγματεύονται και να πεθαίνουν για το δίκαιο τους. Όσοι ανιστόρητοι ραγιάδες ξαναγύρισαν στα 1770 και στις ψευδαισθήσεις για σωτήρες αξίζουν αυτό που ζουν.

Άγνοια της ιστορίας, συνωμοσιολογία, η απόδειξη της έλλειψης λογικής που καλλιεργείται σκόπιμα από το σύστημα για να αποτρέπεται η πραγματική αμφισβήτηση του, όλα εξηγούνται.

Η Τουρκία μπορεί να νικηθεί σε κάθε πεδίο, αλλά όχι από φαντασιόπληκτους σκλάβους που νομίζουν ότι θα τους σώσουν οι καλοί -κατ'αυτούς- νταβατζήδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail