Τι ακριβώς συζητήσατε αρκετό καιρό πριν με το επιτελείο του Τραμπ κ. Κότζια; Τι είπατε για Αιγαίο, Κύπρο και Συρία;

Freepen.gr - «Είχαμε συζητήσεις για τα θέματα της περιοχής, πολλές φορές και με το επιτελείο του κ. Trump, αρκετό καιρό πριν από τις εκλογές» απήντησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών του Λιβάνου και της Κύπρου στη Βηρυττό.

Στο ερώτημα «Ποια είναι η αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με την εκλογή του Donald Trump ως νέου Προέδρου των ΗΠΑ;» ο κ. Κοτζιάς απήντησε:

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον κ. Trump. Εμείς ως Ελληνική Κυβέρνηση έχουμε συστηματικές σχέσεις, τόσο με το Δημοκρατικό κόμμα, όσο και με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Είχαμε συζητήσεις για τα θέματα της περιοχής, πολλές φορές και με το επιτελείο του κ. Trump, αρκετό καιρό πριν από τις εκλογές και για τελευταία φορά στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε πάντα καλές σχέσεις, όπως και κάθε Ελληνική κυβέρνηση, με την Αμερικανική πολιτεία και τον Αμερικάνικο λαό. Συνεχίζουμε να φροντίζουμε για να έχουμε σταθερές, καλές και δημιουργικές σχέσεις, με το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα και τον Αμερικάνικο λαό. Όπως είναι γνωστό, περιμένουμε σε λίγες μέρες στην Αθήνα τον Πρόεδρο Ομπάμα που όπως έδειξαν και οι δημοσκοπήσεις που έγιναν έξω από τα εκλογικά κέντρα, εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης δημοφιλίας. Θα είναι θετική και δημιουργική η συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και γενικότερα με την ελληνική Κυβέρνηση»

Τον καιρό που ίσχυε το ρητό Τσίπρα για Τραμπ «να μη μας βρει και αυτό το κακό», η ελληνική διπλωματία συζητούσε από καιρό τα θέματα της περιοχής με το επιτελείο του τελευταία.

Ας μας ενημερώσουν επίσης τι είπαν για το Αιγαίο, τις τουρκικές προκλήσεις, την Κύπρο, τη Συρία και το Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail