Ανυποχώρητος ο Κοτζιάς: Λύση στην Κύπρο με κατοχικό τουρκικό στρατό δε νοείται!

Freepen.gr - «Η ουσία του Κυπριακού είναι η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τον τουρκικό στρατό. Οι εγγυήσεις και τα παρεμβατικά δικαιώματα είναι κατάλοιπο της αποικιοκρατίας» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζίας στο ραδιόφωνο του Αlpha 98,9.

Ο Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση συμφωνίας Λευκωσίας - Τουρκοκυπρίων, τότε η αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων πρέπει να γίνει σε σύντομο διάστημα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμματα προσθέτοντας την πρόταση της Αθήνας για Σύμφωνο Φιλίας Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας, χωρίς εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα.

Όσον αφορά τις συνεχείς προκλήσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι ελπίζει «η Αλβανία να ανταποκριθεί καλύτερα στις προϋποθέσεις της ενταξιακής της πορείας».

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως στα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Αλβανία θα τονίζεται ανάγκη προστασίας των περιουσιακών δικαιωμάτων της μειονότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail