Αλλάζουν χέρια τα σπίτια των Ελλήνων - Έκρηξη στα Ειρηνοδικεία από κληρονόμους για να ξεφορτωθούν ακίνητα

kathimerini
Freepen.gr - Αλλάζουν χέρια τα σπίτια των Ελλήνων, δίχως όμως να μπορεί κανείς να προσδιορίσει σε ποιου τα χέρια θα καταλήξουν στο τέλος.

Όλα αυτά καθώς φουντώνει το κίνημα "Δεν κληρονομώ" εξαιτίας της υπερφορολόγησης των ακινήτων αλλά και των χρεών σε Εφορία και πιστωτικά ιδρύματα που προστίθενται το ένα πάνω σοτ άλλο.

Τεράστιες ουτές σχηματίζονται πλεόν στα Ειρηνοδικεία για να ξεφορτωθούν οι κληρονόμοι τα ακίνητα τα οποία κάποτε αποτελούσαν "ευλογία" αλλά σήμερα αντιμετωπίζονται μόνο ως βάρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελεύθερου Τύπου» στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο 10μηνο του 2016 οι αποποιήσεις κληρονομιάς άγγιξαν τις 9.593 και 5.053 αντίστοιχα. Κάθε μέρα κατατίθενται στα Ειρηνοδικεία περίπου 50 αιτήσεις.

Φέτος, σε όλη τη χώρα οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000 από 45.627 το 2015, και μόλις 29.200 το 2013. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ε.Τ. υπάρχει μια ραγδαία αύξηση στις αποποιήσεις των ακινήτων και κανείς δε γνωρίζει την τελική μοίρα ακινήτων πολλά εκ των οποίων αποκτήθηκαν κάποτε με αίμα και κόπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail