Αντίσταση στα βρώμικα σχέδια υποταγής της Κύπρου

του Δημήτρη Αλευρομάγειρου

Σήμερα τα σύννεφα πάνω από το όμορφο νησί της Αφροδίτης είναι και πάλι πυκνά. O παγκόσμιος ιμπεριαλισμός προσπαθεί να εκδικηθεί για το ράπισμα που δέχτηκε στις ανερυθρίαστες παρειές του από τον περήφανο Κυπριακό Λαό το 2004 και πιέζει με όλα τα βρώμικα μέσα για δηλωτική υποταγή.
Το παράδειγμα των εν πολλοίς προδομένων από πολλές μεριές διαχρονικών αγωνιστών της Ελευθερίας της Κύπρου είναι εντολή αντίστασης προς όλους μας και η μόνη απάντηση στα βρώμικα σχέδιά τους.

Τότε και μόνον τότε θα έχουμε δικαίωμα να τιμούμε τους ηρωικούς Νεκρούς μας.

Χαίρομαι γιατί και η ιδεολογική σημαία του Δημοκρατικού και Πατριωτικού σας Σωματείου είναι αυτή, του αγώνα δηλαδή για τη μη υποταγή και την ολοκληρωτική απελευθέρωση. Και χαίρομαι, επίσης, γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή είναι και η ιδεολογία ολόκληρου του Κυπριακού Λαού.

Ιστάμενοι, λοιπόν, σε στάση ευλαβικής προσοχής απέναντι στους Μεγάλους Νεκρούς μας, μία και μόνον υπόσχεση τους δίνουμε: Να προσπαθήσουμε να τους πλησιάσουμε γιατί αυτό επιτάσσει η Ελληνική Ιστορία, αυτό επιτάσσει η θυσία τους. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους και η θυσία τους σύμβολο και παράδειγμα σε όλους μας.

***
Τα παραπάνω λόγια του Δημήτρη Αλευρομάγειρου, ο οποίος ήταν διοικητής του Τάγματος του Ελληνικού Στρατού και χάρη στην ηρωική αντίσταση που πρόβαλαν στους τούρκους εισβολείς η Λευκωσία έμεινε ελεύθερη, είναι από την ομιλία του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Αποδήμων Διαμερίσματος Μόρφου Αγγλίας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας, στην Κυπριακή Εστία, όπου έγινε η απονομή του χρυσού ανάγλυφου του Αγίου Μάμαντος, πολιούχου της Μόρφου, στον πρέσβη ε.τ. Θέμο Στοφορόπουλο και στον στρατηγό ε.α. Δημήτρη Αλευρομάγειρο, σε αναγνώριση της προσφοράς τους στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...