Αυτά είναι τα φάρμακα θα πωλούνται εκτός φαρμακείων - Δείτε όλη τη λίστα

Freepen.gr - Την πρόταση με τις 40 δραστικές ουσίες που θα περιέχουν τα φάρμακα που θα μπορούν να πωλούνται εκτός φαρμακείων, τα λεγόμενα Φάρμακα Γενικής Διεύθυνσης (ΓΕΔΙΦΑ), δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει:

Σε συνέχεια της από 21/07/2016 Ανάρτησης του Οργανισμού με θέμα «Υποβολή αιτημάτων για αλλαγή του τρόπου διάθεσης από ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. σε Φάρμακα Γενικής Διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ.)» και προς ενημέρωση των Κατόχων Άδειας Κυκλοφορίας Φαρμακευτικών Προϊόντων (KAK), σήμερα 03/11/2016 αναρτάται Ενδεικτικός Κατάλογος Δραστικών Ουσιών (Μορφές, Περιεκτικότητες και Συσκευασίες) εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων των οποίων ο τρόπος διάθεσης δύναται να αλλάξει από: 
 
«Φάρμακα για οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή»
σε
«Φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή- Γενική Διάθεση».

Οι ενδεικνυόμενες μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες των εν λόγω προϊόντων του Καταλόγου πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής αυτών στα ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ. σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν.4389/2016 και της υπ’αριθμ. ΥΑ Γ5(α)51194/18.7.2016 (ΦΕΚ Β΄2219) .

Με βάση τον επισυναπτόμενο Κατάλογο παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ΚΑΚ να καταθέσουν στον ΕΟΦ σχετικές αιτήσεις τροποποίησης τρόπου διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων. 
 
Οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας προϊόντων δύνανται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις τροποποίησης και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός Καταλόγου οι οποίες θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση σύμφωνα με τα κριτήρια του ισχύοντος Νόμου.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...