Ανίκανη η κυβέρνηση να υποδεχθεί Δωρεές που θα έσωζαν ανθρώπινες ζωές στα νοσοκομεία

«Ευτυχώς που υπάρχουν οι Δωρεές στα Δημόσια Νοσοκομεία οι οποίες σώζουν ανθρώπινες ζωές, αν και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να τις υποδεχθεί» επισημαίνει καυστικά σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ όπου περιγράφει εκ νέου την κακή κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της Υγείας.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας την Παρασκευή 18/11/2016 της ΠΟΕΔΗΝ και των Φορέων του νησιού της Ικαρίας, διαπιστώθηκε η αδυναμία του Νοσοκομείου Ικαρίας να υποδεχθεί Δωρεά σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου, εξαιτίας έλλειψης ειδικού χώρου, προσωπικού και καθυστέρησης έκδοσης των σχετικών αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία του αξονικού.

Η δωρεά του Αξονικού Τομογράφου από τους Ικαριώτες της Αμερικής κινδυνεύει να χαθεί από μέρα σε μέρα, καθ’ ότι επί 1 ½ χρόνο οι Υπουργοί της Υγείας αδιαφορούν. Όταν οι φορείς της Ικαρίας έθεσαν το ζήτημα της λειτουργίας Μονάδος Τεχνητού Νεφρού, ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και ζήτησε να απευθυνθούν ξανά στους Ικαριώρες της Αμερικής για νέα Δωρεά. Και έχουν το θράσος να λένε ότι χρηματοδοτούν το Σύστημα. Αφήνουν τους πολίτες στο έλεος του θεού!!!

Οι Υπουργοί Υγείας δεν μπορούν να υποδεχθούν Δωρεά επτά ακντινοθεραπευτικών σύγχρονων Μηχανημάτων από το Ίδρυμα Νιάρχου, επειδή τα επτά επιλεγέντα Νοσοκομεία είναι ανίκανα να υλοποιήσουν δύο απαράβατους όρους της Δωρεάς, που είναι η κατασκευή ειδικού διαμορφωμένου χώρου και η στελέχωση με Ακτινοφυσικούς, για την άμεση λειτουργία τους.

Η Δωρεά μένει ανεκμετάλλευτη 1 ½ χρόνο, αν και καθημερινά οι καρκινοπαθείς χάνουν τη μάχη για τη ζωή, λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής για ακτινοθεραπείες (έξι μήνες).

Στα εν λόγω Νοσοκομεία δεν προσλαμβάνουν Ακτινοφυσικούς. Όμως για να ικανοποιήσουν την κομματική τους πελατεία, προσλαμβάνουν Επικουρικό Ακτινοφυσικό στο Νοσοκομείο Κέρκυρας που δεν διαθέτει ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ούτε περιμένει Δωρεά, ούτε είναι σχεδιασμένη κάποια αγορά. Βγάζει μάτια το ρουσφέτι, καθ’ ότι το Νοσοκομείο επέλεξε παράνομη διαδικασία πρόσληψης.
Βαπτίζουν ιατρό, τον εν λόγω Ακτινοφυσικό αν και είναι λοιπό επιστημονικό προσωπικό και τον προσλαμβάνουν με τη διαδικασία πρόσληψης των Επικουρικών ιατρών.

Στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου με ανάρτηση 8/11/2016 στην προκήρυξη πρόσληψης επικουρικών ιατρών, συμπεριλαμβάνεται η θέση του Ακτινοφυσικού (ως ιατρός).

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν λειτουργούν ο Μαστογράφος, το Τρίπλεξ Αγγείων, το μηχάνημα προσδιορισμού της οστικής μάζας και ο Μαγνητικός δουλεύει δύο φορές την εβδομάδα. Ο Αξονικός είναι χαλασμένος, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των Ασθενών εκτάκτων περιστατικών.

Καραμπινάτη παρανομία. Ο Ακτινοφυσικός ως λοιπό επιστημονικό προσωπικό προσλαμβάνεται με τη διαδικασία του προσωπικού πλην ιατρών.

Μετά τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ αυξήθηκε κατά πολύ το ενδιαφέρον για Δωρεές προς τα Νοσοκομεία, για αντικατάσταση και συντήρηση του Ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού, για καλλωπισμό των θαλάμων και συντήρηση των υποδομών. Δυστυχώς οι κομπογιαννίτες Υπουργοί Υγείας με τους νεογενίτσαρους Διοικητές ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ των Νοσοκομείων, δεν είναι ικανοί να τις αποδεχθούν.

Στο Νοσοκομείο της Νάξου πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης μένουν στις ζελατίνες, αφού δεν λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Πήρε απόφαση ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός να χορηγήσει Δωρεά τα έξοδα λειτουργίας της Μονάδας και την στελέχωσή της με προσωπικό. Οι Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ αγρόν ηγόραζε. Δεν έκανε δεκτή τη ΔΩΡΕΑ!!!

Τι και εάν πεθαίνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που εμποδίζουν την μετάβαση τους σε Νοσοκομεία άλλων νησιών ή την Αθήνα, προκείμενου τρεις φορές την εβδομάδα να κάνουν αιμοκάθαρση.

Λόγω της δραστικής μείωσης των Δημόσιων Δαπανών Υγείας τα Νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες 1,3 δις ευρώ.

Έκλεισαν οι κωδικοί των Προϋπολογισμών τους και δεν μπορούν να προμηθευτούν ζωτικής σημασίας υλικά και φάρμακα. Ευτυχώς υπάρχουν οι Δωρεές. Όμως η ζωή των ασθενών δεν μπορεί λόγω ανυπαρξίας της κυβέρνησης να κρέμεται κατ’ αποκλειστικότητα από τις Δωρεές, την φιλανθρωπία, τους εράνους, τις προσφορές. Να εξαρτάται από τους ίδιους τους ασθενείς οι οποίοι πρέπει να φέρουν μαζί τους κατά την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο χειρουργικά υλικά, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά (σεντόνια, γάζες, σύριγγες κλπ).

Δεν μπορεί για τα χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα τα οποία δείχνουν λάθος αποτελέσματα λόγω της κακοσυντήρησης, να περιμένουμε Δωρεές για την επισκευή τους, αν και κατ’ εξακολούθηση τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των Ασθενών.

Στο οικονομικό χάλι που βρίσκονται τα Νοσοκομεία ευτυχώς υπάρχουν και οι Δωρεές. Οι Δωρεές σώζουν ζωές και θα έσωζαν περισσότερες εάν οι Υπουργοί Υγείας έκαναν τα στοιχειώδη προκειμένου να τις αποδέχονται (προσλήψεις, κατάλληλους χώρους υποδοχής και διεκπεραίωση των διαδικασιών).

Ως εκ τούτω έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα πει ο κος Πολάκης εγκαινιάζοντας σήμερα Δευτέρα 21/11/2016 τον Αξονικό Τομογράφο, στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, που είναι ΔΩΡΕΑ του Ιδρύματος ΝΙΑΡΧΟΥ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail