Σόιμπλε: Ελληνες ζείτε πάνω από τις δυνατότητές σας (Πρέπει να πέσει κι άλλο το βιοτικό σας επίπεδο)

Freepen.gr - Κατά της όποιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο
γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ομιλία του στο European Banking Congress στη Φρανκφούρτη.

Ο Σόιμπλε υποστήριξε πως:

«Δε βλέπει ότι η Αθήνα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, τους εργασιακούς νόμους, την εσωτερική αγορά και όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς που βελτιώνουν ή επιδεινώνουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη»

Προσθέτοντας ότι οι Ελληνες πληρώνουν μικρότερο επιτόκιο για το χρέος τους σε σχέση με τη Γερμανία τονίζοντας πως αυτό οφείλεται στις εγγυήσεις των 100 δις ευρώ των ευρωπαίων εταίρων.

Ο Σόιμπλε υπενθύμισε ότι η γερμανική Βουλή συμφώνησε σε αυτό με προϋπόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στις αναγκαίες κινήσεις και τόνισε ότι οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους:

«Το βιοτικό επίπεδο και το κοινωνικό κράτος που απολαμβάνουν, δε θα τους επιτρέψει να σταθούν στα πόδια τους. Ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Για το ΑΕΠ τους, έχουν πολύ υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις από ό,τι – κατ' αναλογία – έχουν οι Γερμανοί» ενώ στάθηκε κατά της ελάφρυνσης του χρέους καθώς:

«Τότε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα δεν θα κάνει πλέον καμία μεταρρύθμιση από αυτές που έχει υποσχεθεί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail