Όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση του συνταξιοδοτικού - Έσπασαν ομόλογα για να πληρώσουν επικουρικές

Freepen.gr - Όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση του συνταξιοδοτικού καθώς το ΕΤΕΑ προχώρησε σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων συνολικού ύψους € 300 εκ. από την αρχή του 2016.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΤΕΑ τις οποίες αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, από το σπάσιμο των ομολόγων αξίας € 205 εκ.:

> Τα € 55 εκ. έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου.

> Τα € 30 εκ. ρευστοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, που ήταν και ο πρώτος μήνας των μειώσεων.

> Τα € 50 εκ. ομολόγων έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας των αναδρομικών μειώσεων κατά 50 ευρώ από κάθε σύνταξη.

> Τα € 70 εκ. θα ρευστοποιηθούν με νέα -χθεσινή- απόφαση του Ταμείου για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου (καθώς λείπουν € 45 εκ.) και οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, από τις οποίες λείπουν € 25 εκ.

Το παράδοξο είναι πως το μεγαλύτερο ποσό μάλιστα από την περιουσία του ΕΤΕΑ, που εξανεμίζεται μήνα με το μήνα, αφορά σε ρευστοποίηση ομολόγων € 205 εκ. από τότε που ξεκίνησαν οι περικοπές στις συντάξεις!

Στο παραπάνω αριθμό που ρευστοποιήθηκαν από τα αποθεματικά του ΕΤΕΑ προστίθενται άλλα € 90 εκ. που έσπασαν τον Φεβρουάριο του 2016 για να πληρωθούν και πάλι οι συντάξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail