Όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση του συνταξιοδοτικού - Έσπασαν ομόλογα για να πληρώσουν επικουρικές

Freepen.gr - Όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση του συνταξιοδοτικού καθώς το ΕΤΕΑ προχώρησε σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων συνολικού ύψους € 300 εκ. από την αρχή του 2016.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΤΕΑ τις οποίες αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, από το σπάσιμο των ομολόγων αξίας € 205 εκ.:

> Τα € 55 εκ. έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου.

> Τα € 30 εκ. ρευστοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, που ήταν και ο πρώτος μήνας των μειώσεων.

> Τα € 50 εκ. ομολόγων έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας των αναδρομικών μειώσεων κατά 50 ευρώ από κάθε σύνταξη.

> Τα € 70 εκ. θα ρευστοποιηθούν με νέα -χθεσινή- απόφαση του Ταμείου για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου (καθώς λείπουν € 45 εκ.) και οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, από τις οποίες λείπουν € 25 εκ.

Το παράδοξο είναι πως το μεγαλύτερο ποσό μάλιστα από την περιουσία του ΕΤΕΑ, που εξανεμίζεται μήνα με το μήνα, αφορά σε ρευστοποίηση ομολόγων € 205 εκ. από τότε που ξεκίνησαν οι περικοπές στις συντάξεις!

Στο παραπάνω αριθμό που ρευστοποιήθηκαν από τα αποθεματικά του ΕΤΕΑ προστίθενται άλλα € 90 εκ. που έσπασαν τον Φεβρουάριο του 2016 για να πληρωθούν και πάλι οι συντάξεις.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...