ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Κι όμως! Ο Τραμπ μπορεί να μην γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κέρδισε τις εκλογές συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από το εκλεκτορικό Κολλέγιο, από ό,τι η Χίλαρι Κλίντον. Αλλά τελείως μέσα σε αυστηρά πλαίσια, δεν είναι μόνο η εκλογή που μόλις έγινε που έχει σημασία: είναι εκείνη που τα μέλη του Εκλεκτορικού Κολλεγίου θα παραστούν και θα εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους τους και θα επιλέξουν τον υποψήφιό τους.

Αυτό θα συμβεί στις 12 Δεκεμβρίου, σε συναντήσεις σε κάθε Πολιτεία όπου όλοι οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών ή των Δημοκρατικών – ανάλογα με το πώς ψήφισε η κάθε πολιτεία – θα ψηφίσουν. Και είναι σχεδόν βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, με τους περισσότερους από τους εκλέκτορες να ψηφίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του Προέδρου.

Αυτό όμως, θεωρητικά, μπορεί και να μην συμβεί. Μέλη του Εκλεκτορικού κολλεγίου θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν γνώμη και να γίνουν αυτό που είναι γνωστό ως «άπιστοι εκλέκτορες»και να ψηφίσουν κάποιον άλλον για Πρόεδρο ή ακόμη και κανέναν.

Το φαινόμενο των «άπιστων εκλεκτόρων» δίνει στους ανθρώπους μία ελπίδα πως ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να μην γίνει τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό, αλλά αυτό δείχνει πως ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία δεν είναι εύκολος.

Εκτός κι αν συμβεί κάτι τρομερό, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να πείσει τους εκλέκτορες πως θα πρέπει να αλλάξουν γνώμη και να στραφούν προς την Κλίντον – κάτι που θα πρέπει να συμβεί σε έναν τεράστιο αριθμό εκλεκτόρων για να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Οι εκλέκτορες επιλέγονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίστης και των υπηρεσιών τους στο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως είναι σχεδόν αδύνατον να στραφούν ενάντια στην γραμμή του κόμματος. Είναι πιθανόν κάποιο να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά στο μότο «ποτέ Τραμπ» ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα των ρεπουμπλικανών, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα δεν θα ψηφίσουν κανέναν ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικανό, όπως τον Τεντ Κρουζ ή τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο παρελθόν, πάντως, υπήρξαν εκλέκτορες που επέλεξαν να μην υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους, επειδή διαφωνούσαν μαζί του, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1% όλων των περιπτώσεων.


Πηγή: Independent / ΕΘΝΟΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...