Ζεις στη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Λέσβο και νιώθεις πολιορκημένος; Δες γιατί σου συνέβη αυτό


Στρατής Μαζίδης

Ζεις στη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Λέσβο ή οπουδήποτε και νιώθεις πολιορκημένος; Δες γιατί σου συνέβη αυτό.

Το παρακάτω βίντεο του ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ στο youtube δίνει μια καλή και συνοπτική εξήγηση.

"Πρέπει να υπάρχει ανοικτός δρόμος", "Όλοι είναι πρόσφυγες", "Εγώ ελέγχω μόνο την είσοδο", "Δεν μπορείς να έχεις αδιαπέραστα σύνορα", "Πλουτίσαν τα νησιά από τους πρόσφυγες", "Έρχονται και σε 20 ημέρες εξαφανίζονται", "Προφανώς το πρωί κάθονται και λιάζονται", "Είναι ανέφικτο να φρουρήσεις τα θαλάσσια σύνορα".

Όλοι είναι πρόσφυγες κι ας έρχονται πχ από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ή το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές και την Αλγερία.

Κάθονται και λιάζονται, ενώ οι νησιώτες που ζουν κάθε μέρα με τον τρόμο, πλούτισαν.

Εκτός όμως από την Τασία, υπάρχει και ο Καμμένος, ο οποίος αποδεικνυόταν παχύς και στα λόγια όπως πχ η κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ.

Αυτά συμβαίνουν όταν επικρατεί η πολιτική ιδεοληψία ή η επιπολαιότητα. Η Τασία μπορεί να έφυγε αλλά οι καρποί της πολιτικής της φυτρώνουν ακόμη.

Το κακό είναι πως δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα πουθενά εκπρόσωποι της κοινής λογικής. Κι αυτό είναι το χειρότερο, όχι το να έχεις εμπλακεί σε μια άσχημη κατάσταση, αλλά να μη διαθέτεις επιλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail