Ο Πούτιν έχει πουλήσει τη Συρία - Οι Σύριοι λογικά το έχουν καταλάβει - Αδιάσειστα μέχρι σήμερα στοιχεία

Του Στρατή Μαζίδη

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο ρωσικός στολίσκος σε μια επιχείρηση επικοινωνιακή πλέει προς τα ανοικτά των συριακών ακτών με σκοπό να εμπλακεί, όπως λέγεται, στη μάχη του Χαλεπίου.

Ωστόσο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος λατρεύεται στην Ελλάδα ως θεός, έχει διαδραματίσει έναν ύποπτο ρόλο στη Σύρια από την πρώτη ουσιαστική εμπλοκή του τον Αύγουστο του 2013 μέχρι σήμερα.

Όσοι παρακολουθούν τις σκέψεις μας εδώ και χρόνια στη Freepen.gr γνωρίζουν πως με επιχειρήματα έχουμε διατυπώσει τους ενδοιασμούς για το Ρώσο πρόεδρο.

Η Συρία και ο Μπασάρ Αλ Ασαντ πληρώνουν το τίμημα του ΟΧΙ στον αγωγό του Κατάρ γιατί έμειναν πιστοί στο Ρώσο σύμμαχό (;) τους. Εντούτοις ο Πούτιν ούτε όταν μπορούσε νωρίς να τελειώσει τον πόλεμο ενεπλάκη, ούτε όταν τον έφτασε σε αποφασιστικό σημείο τον ολοκλήρωσε.

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε ορισμένα γεγονότα τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

> Αύγουστος 2013

Με πρωτοβουλίες της Μόσχας αποτρέπεται η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μετά την προβοκάτσια με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού η οποία απεδείχθη ότι εξετελέσθη από το πρόπλασμα της ISIL με τουρκικά χημικά συστατικά.

Τότε λοιπόν ο Πούτιν θα μπορούσε εκμεταλλευόμενος το momemtum να αναλάβει τις εναέριες περιπολίες στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και την Ιορδανία. Ό,τι θα πέρναγε, πολύ απλά θα το τίναζε στον αέρα. Πόσες φορές είχε ισχυριστεί ο Μπασάρ αλ Ασαντ ότι αν έκλειναν οι τρύπες στα σύνορα, ο πόλεμος θα έληγε μέσα σε λίγες εβδομάδες; Η Μόσχα όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο αλλά άφησε το συριακό λαό να θυσιάζεται καθώς ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δίνουν τα διεθνή ΜΜΕ ενώ παράλληλα η μικρή εξτρεμιστική οργάνωση ISIL των 1800 ανδρών μετά από ένα περίπου χρόνο είχε γιγαντωθεί.

> Ρωσικά όπλα

Η Μόσχα πάγωσε τις παραδόσεις των S-300 ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να διαθέσει στη σύμμαχο χώρα της μερικά σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και όπλα αντί να προσπαθούν οι Σύριοι πιλότοι με MiG του 1970 και αυτοσχέδιες βόμβες βαρέλια να πλήξουν τους τρομοκράτες. Το έκανε; Όχι

> Ρωσική εμπλοκή το Σεπτέμβριο του 2015 και "απαγκίστρωση" την ώρα που η πλάστιγγα είχε γύρει

Όπως είχαμε δημοσιεύσει πέρυσι τέτοια εποχή στη Freepen.gr ο συριακός στρατός δεν μπορούσε να κάνει από το 2014 και μετά ούτε μπρος ούτε πίσω. Μη έχοντας φρέσκο αίμα για να ενισχυθεί και δίχως να έχει πραγματοποιηθεί επιστράτευση όλα αυτά τα χρόνια στη Συρία όπως αποκαλύπτει και η Πηνελόπη Σταφυλά που έζησε κοντά δύο μήνες στα μέτωπα του πολέμου, άρχισε να χάνει πόλεις όπως η Παλμύρα και εδάφη.

Ήταν τότε που ιρανική αντιπροσωπεία έσπευδε το καλοκαίρι του 2015 στη Μόσχα λέγοντας πως το στρατηγικό Υ (Δαμασκός-Χομς-Ταρσός-Λαττάκεια-Χαλέπι) κινδυνεύει και η ρωσική πολεμική μηχανή μπήκε στο παιχνίδι να διατηρήσει την κατάσταση και όχι να τη σώσει.

Μέσα σε έξι μήνες αποδεκατίστηκε το δίκτυο λαθρεμπορίας καυσίμων ενώ η από αέρος βοήθεια ήταν τόσο σημαντική ώστε ο συριακός στρατός καθάρισε τη Λαττάκεια, έσπασε την πολιορκία της αεροπορικής βάσης του Κουβέιρες στο Χαλέπι, προχωρούσε αργά αλλά σταθερά στα διάφορα μέτωπα, μέσα σε 20 ημέρες απελευθέρωσε την Παλμύρα κι ενώ οι Ρώσοι είχαν αποτραβηχθεί.

Τη στιγμή όπου διαφαινόταν το τέλος του πολέμου με τους ισλαμιστές όλων των ομάδων να έχουν αποδεκατιστεί, τα κονβόι να ανατινάζονται, τους ίδιους να ψάχνουν τρόπο να δραπετεύσουν, η Ρωσία αποτραβήχθηκε.

Ως εκ τούτου οι ισλαμιστές βρήκαν το χρόνο, ενισχύθηκαν και ανασυντάχθηκαν.

> Επιχείρηση - παρωδία στη Ράκκα

Τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκκα με πρώτο σταθμό την Τάμπακα και την αεροπορική βάση. Σε χρόνο μηδέν ο συριακός στρατός και τα γεράκια της Ερήμου έφτασαν από την Ιθρίγια που βρίσκεται στα σύνορα των επαρχιών Χάμα-Ράκκα έξω από την Τάμπακα. Έριχναν μάλιστα τότε τα συριακά ελικόπτερα φυλλάδια καλώντας τους τρομοκράτες να αποχωρήσουν. 

Θυμάστε τι έγινε; Μια θυελλώδης αντεπίθεση με χημικά όπλα και αμέτρητους αναλώσιμους βομβιστές αυτοκτονίας και η γραμμή του μετώπου διαλύθηκε.

Πού ήταν η Ρωσική Αεροπορία να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο σε μια επιχείρηση η οποία θα τελείωνε σε μεγάλο βαθμό τον πόλεμο; Πουθενά!

> Η κερκόπορτα του Ιντλέμπ

Καθ'όλο το διάστημα της πρώτης εξάμηνης εμπλοκής της Ρωσίας δεν μπήκε στο στόχαστρο το Ιντλέμπ το οποίο αποτελεί το πέρασμα των τρομοκρατών από την Τουρκία. Όταν ένα σκάφος βυθίζεται, κοιτάς να κλείσεις τις τρύπες. Αν μπορείς. Εδώ δε συνέβη κάτι τέτοιο. Ακόμη και τώρα με την πολιορκία του κατεχόμενου τμήματος του Χαλεπίου, κανείς δεν ασχολείται με την επαρχία του Ιντλεμπ που χωρίζει εκείνες της Λαττάκεια και του Χαλεπίου. Γιατί;

> Η περικύκλωση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι

Και ενώ ο συριακός στρατός με την Χεζμπολάχ έχουν περικυκλώσει τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα στο Χαλέπι, ο Πούτιν καθηλώνει τα αεροσκάφη του ερχόμενος σε διάσταση με τους Ρώσους επιτελείς οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη των επιχειρήσεων στη Συρία. Το αποτέλεσμα; Οι ισλαμιστές ξεκίνησαν αντεπίθεση να κόψουν τη θηλειά. Κι εδώ έρχεται να προσθέσει ο καχύποπτος το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής Yeni Safak πως ο Πούτιν έδωσε το Χαλέπι στην Τουρκία.

>> Δύο φορές λοιπόν, μία τον περασμένο Φεβρουάριο και μια τώρα, ο Πούτιν την κρίσιμη στιγμή κάνει πίσω. σα να μην επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος αλλά να τον συντηρεί. Σα να θέλει να έχει σε μόνιμη βάση ένα ανοικτό πολεμικό μέτωπο στη Συρία για να διαπραγματεύεται. Άλλωστε Σύριοι πεθαίνουν, όχι Ρώσοι.

Αντί να σβήσει τη φωτιά, την αφήνει να αναζωπυρωθεί. Γιατί;

> Ο στόλισκος, ο άχρηστος Κουζνέτσοφ και τα ρωσικά όπλα

Η Συρία αποδείχθηκε ένα καλό πεδίο για τη Ρωσία να δοκιμάσει τα όπλα της στην πράξη. Το πέτυχε και τώρα κλείνει συμβόλαιο το ένα μετά το άλλο.

Όσο για τον προβληματικό Ναύαρχο Κουζνέτσοφ; Ουσιαστικά η παρουσία του όσον αφορά τον συριακό πόλεμο (και όχι κάποιον ευρύτερο) είναι πρακτικά άχρηστη. Τα αεροπλάνα που μεταφέρει, θα μπορούσαν να εδρεύσουν στη Συρία είτε στο Χμέιμιν, είτε στην Τ4, είτε στο Κουβέιρες. Πρόκειται απλά για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα πως η Ρωσία κάνει αποστολές σε όλο τον κόσμο και στέλνει αεροπλανοφόρο.

> Το Ντέιρ Εζορ, το μακελειό των ΗΠΑ και η Μοσούλη

Η ρωσική παρουσία είναι ανύπαρκτη στο Ντέιρ Εζορ. Εκεί όπου οι ΗΠΑ με τα "κατά λάθος" χτυπήματα απέδειξαν πως θέλουν να διώξουν το συριακό στρατό ώστε να διαμελίσουν τη Συρία, η Μόσχα θα έπρεπε να βρίσκεται χθες.

Άλλωστε έχει πλέον αποκαλυφθεί το σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελεί ο τοπικός τους βραχίονας, η ISIL όπου παραδίδει τη Μοσούλη και στέλνει τους τζιχαντιστές στο Ντέιρ Εζορ στο οποίο παράλληλα κατάσχει σπίτια αμάχων για να μείνουν οι εξτρεμιστές ενώ κάνει παιδομάζωμα και στέλνει αμάχους να σκοτωθούν στη Μοσούλη. Με άλλα λόγια εκτελεί μια μίνι γενοκτονία. Και τι κάνει η Μόσχα; Βομβαρδίζει μήπως τα οδικά δίκτυα ώστε να τα καταστήσει άχρηστα; Περιπολεί στα ανατολικά σύνορα της Συρίας; Ούτε! Δεν κάνει απολύτως τίποτε.

Και φυσικά ερχόμαστε σε αυτό που αφήσαμε επίτηδες τελευταίο αλλά είναι πολύ σημαντικό και λογικά, επειδή είναι ένας έξυπνος και ιστορικός λαός, θα το έχουν αντιληφθεί ήδη οι Σύριοι.

Ποιο είναι αυτό;

Πέντε χρόνια πολέμου και οι Τούρκοι δεν τολμούσαν να εισβάλλουν στη Συρία, το έκαναν επί Πούτιν και με το δικό του ok!

Πώς να δικαιολογούν άραγε κάτι τέτοιο; Ως ταπείνωση; Ξεφτίλα; Προδοσία; Ο μισητός για το Σύριο, Τούρκος, ο υπαίτιος σε μεγάλο βαθμό αυτού του πολέμου, πάτησε την αρβύλα του στη Συρία με το ok του Πούτιν για να καθαρίσει τα άλλα κορόιδα τους Κούρδους, που έκαναν αντίσταση με τα συριακά όπλα πλην όμως στην πορεία πιάστηκαν "θύματα" των ξένων οι οποίοι συμμαχούν μαζί τους για να τους χρησιμοποιήσουν και να τους πουλήσουν. Τώρα ξέμειναν ουσιαστικά κι αυτοί μόνοι τους.

Αυτός είναι ο Πούτιν και ας σταματήσουν κάποιοι να διαδίδουν ότι θα μας σώσει ή πως μας δίνει Sukhoi για να πληρωθεί ένα μέρος με καρπούζια και τομάτες.

Ο Πούτιν είναι ένας ψυχρός πράκτορας της KGB και όπως λέει ένα ρητό, μόνο οι τοίχοι στο Κρεμλίνο ξέρουν την αλήθεια.

Μετά από όλα τα παραπάνω, πολύ φοβάμαι ότι ο Πούτιν έχει πουλήσει τη Συρία. Παίζει το δικό του γεωπολιτικό σκάκι και τη βλέπει ως χρήσιμο πιόνι. Ή μήπως έχει γίνει ήδη η μοιρασιά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail