Αξιοπρεπής κύριος αλλά ΟΧΙ πρόεδρος της καρδιάς μας ο Στεφανόπουλος που κατάπιε τα πάντα αμάσητα κι ουδέποτε ψηφίστηκε

Του Στρατή Μαζίδη

Θυμήθηκαν ξαφνικά όλοι τον Κωστή Στεφανόπουλο 11 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο κι αυτό επ'αφορμή του θανάτου του.

Αφού ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος ή ο Πρόεδρος της καρδιάς μας, γιατί ξεχάστηκε μετά τη διαδοχή του από τον Κάρολο Παπούλια;

Ο εκλειπών μπορεί να ήταν ένας αξιοπρεπής, ευγενής, μορφωμένος και με επίπεδο κύριος, ο οποίος καταγράφει στα θετικά του την ιστορική πράγματι ομιλία απέναντι στον Μπιλ Κλίντον.

Σε όλα τα υπόλοιπα όμως;

Ο Στεφανόπουλος δεν πέτυχε να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ (καλώς ή κακώς) ενώ απέτυχε ως πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ βολοδέρνοντας στο 1% ενώ το 1994 παρά τη συμπάθεια αρκετών, στάματησε στο 2,8% των Ευρωεκλογών του 1994.

Ένας αποτυχημένος πολιτικός αρχηγός ξεθάβεται από τη ναφθαλίνη ένα χρόνο αργότερα όταν το ΠΑΣΟΚ του ασθενικού Ανδρέα έβλεπε να χάνει από τον Εβερτ. Ο Σαμαράς έκανε το μοιραίο λάθος να στηρίξει και η ΠΟΛ.ΑΝ. εξαφανίστηκε.

Ο Στεφανόπουλος λοιπόν δέχθηκε να συμπράξει στην παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αποδεχόμενος την πρόταση.

Εν συνεχεία; 

Αφού άνοιξε το δρόμο στο έγκλημα, κατάπιε τα πάντα αμάσητα στην καταστροφική 9ετία Σημίτη.

Πού ήταν στα Ιμια; Στη Μαδρίτη; Το Ελσίνκι; 

Τι έκανε με τον Οτσαλάν;

Προσέβαλε τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και 3.000.000 Ελλήνων για τις ταυτότητες.

Δε μίλησε για το Χρηματιστήριο, δεν έβγαλε λαλιά για τα μαγειρέματα εισόδου στην Ευρωζώνη, δε στηλίτευσε τα όσα έγιναν για την προετοιμασία των πανάκριβων και άχρηστων Ολυμπιακών Αγώνων; 

Ξεχνώ άραγε κάτι; 

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ως δικηγόρος μπορεί να ήταν διαπρεπής, ως πιθανός αρχηγός της ΝΔ ίσως αποδεικνυόταν καλύτερος, ωστόσο ως ΠτΔ με την αποδοχή του (της υποψηφιότητας) και τη μετέπειτα σιωπή του, ενώ διέθετε το πανίσχυρο όπλο της παραίτησης, συνέβαλε στα όσα ζούμε σήμερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail