Ο Ρέντσι πέταξε σακάκια, γραβάτες και τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Freepen.gr - Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πέταξε σακάκια, γραβάτες και τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Il Messaggero ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατηρώντας μόνο την ιταλική, κυριώς σε διαδικτυακές του παρεμβάσεις.

Η Messaggero κάνει αναφορά στο μήνυμα του Ρέντσι το βράδυ της Παρασκευής μέσω Facebook και του σκηνικού του μηνύματος.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα πρόκειται παράλληλα για μια έμμεση συνέπεια της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο ο βασικός λόγος παραμένει η δύσκολη πολιτική θέση του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος κινδυνεύει στα 41 του με πρόωρη συνταξιοδότηση. Μετά το στραπάτσο των δημοτικών εκλογών και τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις, ο Ρέντσι ανεβάζει τους αντιστασιακούς τόνους ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες αλλά κυρίως του επερχόμενου δημοψηφίσματος για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων.

Μια διαφαινόμενη επικράτηση του "Οχι" θα φέρει πλέον σε δυσχερή θέση το Ρέντσι ο οποίος δεν αποκλείεται και να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail