Φοβερές μαρτυρίες κατοίκων του Χαλεπίου: Ο Στρατός μας έσωσε, μας φέρονταν χειρότερα από φυλακή

Freepen.gr - Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι που ζούσαν παγιδευμένοι στο ανατολικό Χαλέπι υπό τον ισλαμιστικό ζυγό κατάφεραν να αποδράσουν όταν ο Συριακός Στρατός και η παλαιστινιακή παραστρατιωτική ομάδα Liwaa Al-Quds πέτυχαν την απελευθέρωση αρκετών περιοχών από τους τρομοκράτες.

Ο στρατός πέτυχε τη διασφάλιση του περάσματος των αμάχων στις ελεύθερες περιοχές του Χαλεπίου.

Ωστόσο έχει σημασία να δει κανείς τις δηλώσεις των κατοίκων στην κάμερα του Ruptly και όσα έζησαν υπό το ζυγό των τρομοκρατών, τους οποίους κάποιοι ονοματίζουν μετριοπαθή αντιπολίτευση.

Κάτοικος 1: Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από χθες, αλλά άνοιξαν πυρ εναντίον. Ακόμα και σήμερα, μας είπαν: No exit. Τους είπαμε ότι θα βγούμε. Είναι επτά, οκτώ ένοπλοι άνδρες με τα όπλα τους.. . τους είπαμε ότι θα βγούμε, μου είπε: "πού θα πάτε;". Απάντησα, στους ανθρώπους μας στο δυτικό Χαλέπι και μετά από έναν καυγά, βγήκαμε. Ήμασταν σαράντα άμαχοι, γυναίκες, παιδιά και γέροι. Μας είπαν, μόνο τις γυναίκες και τα παιδιά θα μπορούσσν να αφήσουν. Αυτά ήταν οι οδηγίες τους. Τους είπαμε ότι είμαστε ηλικιωμένοι και χρειαζόμαστε θεραπεία. Δώσε μου το φάρμακο, και θα μείνω εδώ. Μου είπε, δεν έχω κανένα και αυτό δεν είναι δουλειά μου. Δεν υπάρχει ψωμί, ένα κομμάτι ψωμί είναι πολύ μικρό και η τιμή του είναι 125 λίρες.

Κάτοικος 2: Οι επαναστάτες μας συμπεριφέρονται χειρότερα κι από κρατούμενους. Δεν αντιμετωπίζουν έτσι τους φυλακισμένους τους. Εγώ τραυματίστηκα, χθες οι αντάρτες με χτυπούσαν και έλεγαν "no exit" αλλά τους είπαμε ότι θα φύγουμε. Μας απήντησαν πως έχουμε χρόνο μόνο μέχρι τις 19:00, τότε θα κάψουν τα πάντα. Αυτή η περιοχή έγινε μια στρατιωτική ζώνη. Ο συριακός στρατός μας φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το ορκίζομαι στο Θεό. Είθε ο Θεός να τους προστατεύσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail