Σοβαρότατη εξέλιξη για τον πόλεμο - Μυστικές συνομιλίες Δαμασκού, Αμάν και Ιερουσαλήμ για το Γκολάν

Στρατής Μαζίδης

Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη μεταδίδει η πάντα έγκυρη DEBKAfile λόγων των πηγών της.

Η γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα κάνει λόγο για την εκκίνηση μυστικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ιερουσαλήμ, Αμάν και Δαμασκό σχετικά με τις απαραίτητες προετοιμασίες για την αποκατάσταση της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Γκολάν και την εφαρμογή μέτρων για την σταθεροποίηση των κοινών τους συνόρων στη νότια Συρία.

Αυτές οι συνομιλίες διεξάγονται με τη γνώση της μεταβατικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την DEBKAfile οι συνομιλίες έχουν ήδη καταλήξει σε αποτελέσματα σχετικά με την επιστροφή των παρατηρητών της UNDOF στις προηγούμενες θέσεις τους στο Γκολάν.

Αν επαληθευτεί η παραπάνω δημοσίευση της ισραηλινής ιστοσελίδας θα σημάνει μια καίρια στροφή στον πόλεμο της Συρίας και οι εξελίξεις στα μέτωπα του νότου θα αποδείξουν ή όχι την επαλήθευσή της.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθούν δύο γεγονότα:

> Η IAF (Israeli Air Force) πραγματοποίησε τις πρώτες επιθέσεις της σε συριακό έδαφος στοχεύοντας θέσεις των τζιχαντιστών της ISIL στο Γκολάν.

> Οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού μετά την παράδοση των τζιχαντιστών στη Δυτική Γκούτα (περίχωρα Δαμασκού) έλαβαν εντολή να προχωρήσουν νότια για την πλήρη εκκαθάριση της επαρχίας της Κουνέιτρα στο Γκολάν. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail